«Φρούριο» η Νέα Φιλαδέλφεια για τον τελικό του Conference League

Μόνο με διαπιστεύσεις θα μπορούν να μετακινηθούν στις 29 Μαΐου όσοι μένουν πλησίον του OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κλειστά επίσης θα παραμείνουν τα σχολεία την ίδια μέρα, ενώ το Άλσος θα αποκλειστεί για τρεις ημέρες (28-29-30/05).

Σωματείο Εργαζομένων ΝΦ-ΝΧ: Βαφτίζουν την απλήρωτη εργασία εθελοντισμό

Με πολύ αυστηρά μέτρα προετοιμάζεται η Ελληνική Αστυνομία για τον τελικό του Conference League στο OPAP Arena μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα. Με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τα μέτρα ελέγχου να εκτείνονται σε μια μεγάλη έκταση πέριξ του γηπέδου η καθημερινότητα των κατοίκων και των εργαζόμενων της περιοχής αναμένεται αρκετά δύσκολη.

Ειδικότερα, την ημέρα διεξαγωγής του τελικού, την Τετάρτη 29 Μάϊου 2024 θα ισχύουν τα εξής:

  • Αυστηρές ρυθμίσεις σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου πέριξ του γηπέδου διεξαγωγής του τελικού. Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν απαγόρευση στάθμευσης και προσέγγισης του χώρου, με μέριμνα εξαιρέσεων για όσους χρίζουν βοήθειας, τις ευπαθείς ομάδες, τα άτομα με αναπηρία και μόνιμους κατοίκους.
  • Κλειστή θα παραμείνει η οδός Καππαδοκίας, καθώς και η οδός Πίνδου που παρέχει πρόσβαση από την εθνική οδό στη Λεωφόρο Δεκελείας, μέρος της οποίας θα παραμείνει επίσης κλειστή.
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν και στην δημοτική ενότητα Χαλκηδόνας και στους δήμους Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης και Γαλατσίου.
  • Πέραν της περιοχής γύρω από το γήπεδο, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν και στην Εθνική οδό (Κηφισός), η οποία στις 29 Μαΐου θα είναι κλειστή από το ύψος της οδού Αχαρνών έως τη Μεταμόρφωση, ενώ κλειστή θα παραμείνει στις 29 Μάϊου και η γέφυρα Βρυούλων.
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν στην Αττική Οδό και στα δυο ρεύματα.
  • Τροχονομικά μέτρα θα ισχύουν σε όλη την Αθήνα στις 29 Μάϊου (κάποια μέτρα θα ισχύσουν και στις 28 Μάϊου).  
  • Γύρω από το γήπεδο θα υπάρχουν ζώνες ελέγχου της κυκλοφορίας, από τις οποίες θα εισέρχονται μόνο διαπιστευμένα οχήματα και άνθρωποι. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι ζώνες ελέγχου καθώς και οι δρόμοι που θα παραμείνουν κλειστοί.  

Πέραν των διαπιστευμένων οχημάτων, κανένα άλλο όχημα δεν θα έχει πρόσβαση στο γήπεδο και δεν θα μπορεί να προσεγγίσει τις οδούς με κόκκινο στο χάρτη (το γενικό σχέδιο το οποίο θα εξειδικευτεί τις επόμενες ημέρες). Επομένως η προσέγγιση θα πρέπει να γίνει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί, τα οποία θα έχουν συγκεκριμένα σημεία αποβίβασης και παραλαβής, όπως φαίνεται στους χάρτες που ακολουθούν.

  • Μετά από εισήγηση των αρμοδίων αρχών (Ελληνική Αστυνομία, ΕΠΟ κλπ) τα σχολεία του Δήμου στην Νέα Φιλαδέλφεια και στην Νέα Χαλκηδόνα, όλων των βαθμίδων (προσχολικής αγωγής, Α/βαθμιας, Β/βαθμιας εκπαίδευσης), δημόσια και ιδιωτικά θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 29 Μαΐου λόγω των έκτακτων μέτρων στα πλαίσια της ομαλής διεξαγωγής του τελικού αγώνα του Conference League. Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας θα χορηγήσει σχετικές βεβαιώσεις προς τους Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών μας για κάθε νόμιμη χρήση.
  •  Κλειστό θα παραμείνει το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας για το κοινό στις 28, 29 και 30 Μαΐου.
  • Αλλαγές θα σημειωθούν στις 29 Μάϊου στα δρομολόγια της γραμμής 1 του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

H τροφοδοσία των μαγαζιών στη Νέα Φιλαδέλφεια

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα γίνουν την ημέρα διεξαγωγής του τελικού, την Τετάρτη 29 Μάϊου, αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα στην τροφοδοσία των μαγαζιών που βρίσκονται στην περιοχή απαγόρευσης. Τούτο, διότι πέραν των διαπιστευμένων οχημάτων, κανένα άλλο όχημα δεν θα έχει πρόσβαση στο γήπεδο και δεν θα μπορεί να προσεγγίσει τις οδούς με κόκκινο χρώμα που θα παραμείνουν κλειστές. Επομένως, προτείνεται η τροφοδοσία των μαγαζιών που βρίσκονται στις οδούς που θα μείνουν κλειστές να γίνει πριν την Τετάρτη 29 Μάϊου στις 06:00 το πρωί.