Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Γλυκά Νερά

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά Αττικής στους πρόποδες του Υμηττού, με κατεύθυνση προς ΣΔΑΜ – Μονής Αγ. Ιωάννου Κυνηγού.


16.00 Οριοθετήθηκε η φωτιά μετά από την ισχυρή παρέμβαση της Πυροσβεστικής. Παράλληλα η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τέσσερις προσαγωγές για την πυρκαγιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόκλησή της ενδέχεται να οφείλεται στην πτώση drone στο δάσος. Για αυτό οι προσαχθέντες είναι ένας χειριστής, δύο υπάλληλοι και ο διευθυντής της εταιρίας, στην οποία ανήκε το drone.


15.20: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σύμφωνα με την Τροχαία, λόγω της πυρκαγιάς διενεργούνται εκτροπές:

1. Κρητικού Πελάγους και Αγίου Ιωάννου (περιοχή Γλυκά Νερά),
2. Γραβιάς και Ανατολικής Μεσογείου (περιοχή Αγίας Παρασκευής.


15.15: Δήμος Αγίας Παρασκευής: Η φωτιά κινείται προς την κατεύθυνση ΣΔΑΜ – Μονής Αγ. Ιωάννου Κυνηγού

Το πρώτο μήνυμα του Δήμου Αγίας Παρασκευής για τη φωτιά αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά τώρα σε εξέλιξη με το κυρίως μέτωπο να κινείται προς την κατεύθυνση ΣΔΑΜ – Μονής Αγ. Ιωάννου Κυνηγού. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Παρακαλούμε αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις στην περιοχή για να διευκολύνετε το έργο της κατάσβεσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.»


15.00: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο μέτωπο και έτσι αυτή τη στιγμή επιχειρούν 100 πυροσβέστες και 6 ομάδες περοζοπόρων τμημάτων, με 25 οχήματα ενώ συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν και εθελοντές πυροσβέστες.

Φωτογραφία από facebook (Πηγή: Γιάννης Σταθόπουλος)

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καίει κοντά σε οικισμό και στο κολλέγιο, το οποίο και εκκενώνεται προληπτικά.

Κατά τις 14:45 το 112 έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα σε συσκευές στην Αττική για την εν λόγω πυρκαγιά. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», η πρώτη οδηγία.