Φωτιά: Δημοτικές κινήσεις και σωματεία στηρίζουν το συλλαλητήριο

Πληθαίνουν τα καλέσματα για το σημερινό (24/08) συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στις 19.00 – Αριστερές δημοτικές κινήσεις, σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες στηρίζουν την κινητοποίηση

Πυρκαγιές: Διαδήλωση την Πέμπτη στο Σύνταγμα

Η σημερινή διαμαρτυρία έρχεται μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα, στοιχίζοντας τις ζωές δεκάδων συνανθρώπων μας, καταστρέφοντας περιουσίες και εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα φυσικού πλούτου.

Έκκληση απευθύνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Φυλής – Ζεφυρίου – Άνω Λιοσίων «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» απαιτώντας «από την κυβέρνηση ΤΩΡΑ να στείλει στον ορεινό όγκο της  Πάρνηθας όλα τα αναγκαία μέσα για να σταματήσει η φωτιά. Να αξιοποιηθεί ό,τι υποδομή υπάρχει, πτητικά και επίγεια μέσα για να σωθεί ότι σώζεται».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου» αναφέρει πως υπαίτιοι για την καταστροφή «είναι το καταστροφικό μοντέλο ανάπτυξης. Είναι η  εγκατάλειψη των Δασαρχείων και της Πυροσβεστικής.  Είναι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης κοινωφελών λειτουργιών. Είναι η πεπατημένη του επιτελικού κράτους της καταστολής και όχι της πρόληψης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της ατομικής ευθύνης του 112. Είναι η πολιτική των αντιπεριβαλλοντικών και δασοκτόνων νόμων, με βάση και τις επιταγές της ΕΕ, που εμπορευματοποιούν τις δασικές εκτάσεις και το περιβάλλον. Είναι η κυβέρνηση της Ν.Δ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που ολιγωρούν όταν δεν αδιαφορούν πλήρως για τις ζωές μας, τα δάση, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη και νοιάζονται μόνο για τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, σχολιάζοντας και τα ρατσιστικά περιστατικά των τελευταίων ημερών, σημειώνει: «Η κυβέρνηση με τη βοήθεια των ΜΜΕ προσπαθεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της σπέρνοντας το μίσος και το ρατσισμό. Αφού «ο στρατηγός άνεμος» θα ήταν αντιμετωπίσιμος με τα μέτρα που θα έπαιρναν μετά τις πυρκαγιές του 2021. Αφού η κλιματική αλλαγή, όσο και αν την επικαλούνται, δεν μπορεί να μη γεννά και ερωτηματικά για το ποιος την προκαλεί.

Σήμερα οι ένοχοι αναζητούνται στους πρόσφυγες που βρήκαν τραγικό θάνατο στο δάσος της Δαδιάς και είναι ένα ακόμα ρατσιστικό έγκλημα της κυβέρνησης της ΝΔ και στους φτωχοδιάβολους των Ρομά για ότι συμβαίνει στη Δυτική Αττική. Η πολιτική αυτή είναι που θρέφει την ακροδεξιά και τις απάνθρωπες φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές.»

Τον θάνατο των δεκάδων μεταναστών και τις ρατσιστικές επιθέσεις σχολιάζει και η Λαϊκή Ενότητα αναφέροντας πως «για τις ενέργειες αυτές έχουν πλήρη ευθύνη η κυβέρνηση και τα στελέχη της που εν χωρώ αναπαράγουν τα αφηγήματα περί «μεταναστών εμπρηστών», «πρακτόρων» και άλλα μυθεύματα, για να ξεπλύνουν τις προφανείς ευθύνες τους για τις δραματικές εξελίξεις με τις πυρκαγιές στη χώρα μας. Ο ίδιος ο Υπουργός μετανάστευσης και ασύλου, δεν δίστασε τη μέρα που κάηκαν ζωντανοί δεκάδες μετανάστες, να κάνει λόγο για τις “επιπτώσεις της παράτυπης μετανάστευσης”».

Μέχρι αυτή τη στιγμή στο συλλαλητήριο καλούν ακόμα το ΜέΡΑ25, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ, η ΚΕΕΡΦΑ, η Ανυπότακτη Αττική και αριστερές δημοτικές κινήσεις.