Πυρκαγιές: Διαδήλωση την Πέμπτη στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο διοργανώνεται την Πέμπτη 24 Αυγούστου στις 19.00 στην πλατεία Συντάγματος μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, τον θάνατο 18 ανθρώπων στο δάσος της Δαδιάς καθώς και τις επιθέσεις ακροδεξιών ομάδων σε βάρος μεταναστών σε Έβρο. Με ανακοίνωση της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει:

Οι δεκάδες μετανάστες που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς είναι ένα ακόμα ρατσιστικό έγκλημα της κυβέρνησης της ΝΔ και συνέχεια του μαζικού πνιγμού των 650 προσφύγων στη Πύλο.

Οι μετανάστες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι από τη φωτιά στη προσπάθεια τους να κρυφτούν από τις καταδιώξεις της ΕΛΑΣ και παρακρατικών φασιστοειδών ομάδων. Την ώρα που η Θράκη καίγεται, από την εγκληματική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να διαλύσει την δασοπροστασία και πυροπροστασία, με βιβλικές καταστροφές δασικών εκτάσεων και σπιτιών, ο υπουργός Οικονόμου ανακοίνωνε την αποστολή υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛΑΣ στην περιοχή για την αύξηση της επιτήρησης των συνόρων για να μην “βρουν ευκαιρία” να μπουν στην Ελλάδα κατατρεγμένοι πρόσφυγες.

Αυτές οι προτεραιότητες της κυβέρνησης που πριμοδοτεί την ακροδεξιά και τους φασίστες, που αφήνει χωρίς προστασία από τις πυρκαγιές τα δάση και χιλιάδες κόσμο την ώρα που σπαταλάει δισεκατομμύρια για Ραφάλ, φρεγάτες, φράχτες στο Έβρο και για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Ξεσηκωνόμαστε για να τσακίσουμε την κυβέρνηση του ρατσισμού, της πολεμοκαπηλείας και της καταστροφής.

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΠΕΜΠΤΗ 24.08, 7.00 μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ