Φορολογικό: Στους δρόμους σήμερα ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι

Μεγάλο συλλαλητήριο διοργανώνουν σήμερα, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στις 11.30 το πρωί αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, σωματεία και ενώσεις μικρών ΕΒΕ και η ΟΒΣΑ ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της «φοροεξόντωσης», όπως το χαρακτηρίζουν.

Από τη σημερινή (21/11/2023) παρέμβαση της ΟΒΣΑ έξω από τη Βουλή

Σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις οι επαγγελματίες «κατεβάζουν ρολά» και βγαίνουν στον δρόμο εκφράζοντας την αντίδραση τους σε μια «νέα κλοπή του εισοδήματος», όπως αναφέρει η ΟΒΣΑ, τονίζοντας ότι «στόχος αυτής της επίθεσης είναι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες, αφού έτσι και αλλιώς η κυβέρνηση μας θεωρεί μειονέκτημα και διαρθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας».

Η ΟΒΣΑ, που έχει ζητήσει συνάντηση και με τον υπ. Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, διεκδικεί:

  • Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης
  • Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος
  • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις
  • Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές

Απεργία στα ταξί: «Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου»

Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν αύριο, Τετάρτη 22 Νοέμβρη, τα ταξί συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις. Στην Αθήνα οι οδηγοί ταξί θα συναντηθούν στις 11 π.μ. στα γραφεία του ΣΑΤΑ (Μάρνης 17).

Ο ΣΑΤΑ, μεταξύ άλλων, κατηγορεί την κυβέρνηση πως αγνόησε προκλητικά όλα τα επιχειρήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων και τώρα «προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου Πισαρίδη, κλείνοντας το μάτι σε πολυεθνικές εταιρίες και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτό το νομοσχέδιο είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, το προεδρείο του ΣΑΤΑ δικαιώθηκε» επισημαίνει στην ανακοίνωση.