Φασιστικό μαχαίρωμα σε 16χρονο στο Νέο Ηράκλειο

Φασίστες επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν στο πόδι 16χρονο παιδί στην πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου Αττικής το Σάββατο 6 Μαΐου.

Λίγη ώρα μετά από το τέλος αντιφασιστικής διαδήλωσης (06/05) στο Ηράκλειο δύο νεαροί βρίσκονταν στην κεντρική πλατεία όταν ξαφνικά δέχθηκαν επίθεση από ομάδα φασιστών. Συγκεκριμένα οι ακροδεξιοί σταμάτησαν με το αυτοκίνητο τους δίπλα από την πλατεία και προσέγγισαν τον 16χρονο και τον φίλο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες τους ρώτησαν «αν ήταν αντίφα» με τον έναν από τους δύο να απαντά πως «είναι από την Αλβανία και δεν γνωρίζει». Τότε οι φασίστες ξεκίνησαν να χτυπούν τους νεαρούς μαχαιρώνοντας τον 16χρονο στο πόδι, ενώ ενδέχεται με βάση πηγές της Έκφρασης, ο δράστης να μη στόχευε στο πόδι αλλά πιο ψηλά στο σώμα του παιδιού. Μάλιστα, οι φασίστες φώναζαν καθώς αποχωρούσαν «ανάρχες θα σας σκοτώσουμε».

Η ΕΚΦΡΑΣΗ είχε τονίσει και προ εβδομάδων την επανεμφάνιση φασιστικών ομάδων στην περιοχή, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί και πολλές επιθέσεις στα περίπτερα των πολιτικών κομμάτων. Μάλιστα από τότε έχουν πραγματοποιηθεί δύο αντιφασιστικές πορείες στο Νέο Ηράκλειο.

Εύλογα προκαλούνται απορίες για τη στάση της αστυνομίας όλο αυτό το διάστημα καθώς για άλλη μια φορά φαίνεται πως οι φασιστικές ομάδες που δρουν στην περιοχή αναπτύσσουν επικίνδυνη και δολοφονική δράση.