Επανεμφάνιση φασιστικών ομάδων στο Ηράκλειο (video)

Το βράδυ της Τρίτης 18 Απριλίου έκανε ξανά την εμφάνιση της φασιστική ομάδα στο Ηράκλειο Αττικής βάφοντας φασιστικά σύμβολα και ακροδεξιά συνθήματα σε τοίχους πέριξ του σταθμού αλλά και τρομοκρατώντας περαστικούς.

Το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει τα περιστατικά με ολιγάριθμες ακροδεξιές ομάδες στην πλατεία του Ηρακλείου. Εμφανίζονται κυρίως τις βραδινές ώρες χωρίς να έχει συμβεί κάποιο βίαιο περιστατικό, παρά μόνο περιστατικά τραμπουκισμού περαστικών από την κεντρική πλατεία του Ηρακλείου.

Θυμίζουμε και τη σχετική καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα πρόσφατα περιστατικά, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως έχει ανακοινωθεί και αντιφασιστική συγκέντρωση την Πέμπτη 27 Απριλίου στις 18.30 στον σταθμό ΗΣΑΠ Ηρακλείου.

Τελευταία φορά που είχε παρατηρηθεί τόσο έντονη δραστηριότητα είχε ακολουθήσει η εγκληματική επίθεση στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ το 2021 από άτομα της φασιστικής ομάδας «Propatria», λίγο πριν τη συμπλήρωση ενός έτους από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Για το περιστατικό είχαν προκύψει και καταδικαστικές αποφάσεις εναντίων δραστών της επίθεσης αλλά και μια μεγάλη αντιφασιστική πορεία στην περιοχή.