ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου: Έξω οι φασίστες απ’ τις γειτονιές μας

Την εμφάνιση ομάδας νεοναζί στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου Αττικής καταγγέλλει με ανακοίνωση της Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Συγκεκριμένα αναφέρει:

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και οι δεκάδες νεκροί έδωσαν ώθηση σε ένα κλίμα συσσωρευμένης δυσαρέσκειας και οργής του λαού πυροδοτώντας την απεργία – σεισμό στις 8 Μάρτη και πλήθος διαδηλώσεων σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Θέτοντας ζητήματα που θίγουν βασικούς πυλώνες του καπιταλιστικού συστήματος, όπως το κέρδος που μπαίνει πάνω από τις ζωές μας, καθώς και οι ιδιωτικοποιήσεις που απειλούν ανοιχτά να εισβάλλουν σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας. Το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα αναζητά τα αίτια που ξεπερνούν τα όρια της απόδοσης δικαιοσύνης. Το αφήγημα της κυβέρνησης της ΝΔ για κήρυξη εθνικού πένθους που προκύπτει είτε από «ατομικό λάθος του σταθμάρχη» είτε από το «όλοι φταίμε», σε μια προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), δεν κόπασε ούτε στο ελάχιστο τον αγώνα που ξεκίνησε και συνεχίζει από την πρώτη μέρα της τραγωδίας.

Το Σάββατο 11/3/2023 την εμφάνιση της έκανε μια ομάδα νεοναζί στον ΗΣΑΠ του Ηρακλείου. Πρόκειται για μια απόπειρα καπηλείας του εγκλήματος στα Τέμπη και διασποράς του φασιστικού δηλητήριου. Στο όνομα του εθνικισμού και του πατριωτισμού μιλούν για το ξεπούλημα των δημοσίων συγκοινωνιών σε μία προσπάθεια να ξεγελάσουν και να καμουφλάρουν την εγκληματική τους φυσιογνωμία. Πίσω από τον δήθεν «αντισυστημικό» τους λόγο κρύβεται μία επιχείρηση επανεμφάνισης και νομιμοποίησης των νεοναζί στη κοινωνία πατώντας πάνω στην οργή του κόσμου για το έγκλημα στα Τέμπη.

Οι φασίστες είναι δολοφόνοι και τσιράκια των αφεντικών. Έχουν στα χέρια τους το αίμα του Παύλου, του Λουκμάν και χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που πνίγονται στα νερά του Αιγαίου και στο φράχτη του Έβρου. Αποτελούν όπλο στα χέρια του συστήματος διατηρώντας συστηματική σχέση με το κεφάλαιο και το βαθύ κράτος, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των καπιταλιστών και αποπροσανατολίζοντας τον λαό δημιουργώντας σαν πλαστούς εσωτερικούς εχθρούς τους μετανάστες και το οργανωμένο λαϊκό και εργατικό κίνημα. Δουλεύουν για τη διάσωση του καπιταλισμού και την αποφυγή της ανάδειξης των εγκληματικών αδιεξόδων του.

Ο ρατσισμός της κυβέρνησης της ΝΔ θρέφει τους φασίστες. Είναι αυτή η πολιτική που δεν φρόντισε να εγκατασταθεί σύγχρονο σύστημα ασφάλειας στα τραίνα για την μετακίνηση καθημερινά εκατομμυρίων ανθρώπων αλλά σπαταλά δισεκατομμύρια για την επιτήρηση των μετακινήσεων, προσφυγισσών και προσφύγων στα σύνορα, ανθρώπων κατατρεγμένων που προσπαθούν να ξεφύγουν από το θάνατο αλλά τον βρίσκουν κατά χιλιάδες από τους δολοφόνους των κυβερνήσεων της ΕΕ και της ΝΔ που κλείνουν τα σύνορα με την FRONTEX, το ΝΑΤΟ και τις φονικές περιπολίες του Λιμενικού και των συνοριοφυλάκων. Είναι η ίδια κυβερνητική πολιτική, σε συνέχεια και των προηγούμενων, που σε πλήρη σύμπλευση με τις πολιτικές της ΕΕ, θέλουν να παραδώσουν κάθε δημόσιο αγαθό σε ιδιωτικοποιήσεις, που σπαταλούν εκατομμύρια για πανάκριβο στρατιωτικό εξοπλισμό και συστημάτων επιτήρησης και παρακολούθησης και προσπαθούν να καταστείλουν τους συλλογικούς αγώνες.

Την απάντηση θα δώσει και πάλι το αντιφασιστικό, εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, με την συμβολή των δυνάμεων της μαχόμενης αριστεράς, που θα τσακίσουν τους φασίστες, όπως βάλαμε στη φυλακή την ηγεσία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, θα ανατρέψουν την συνολική πολιτική της ΝΔ και κάθε επίδοξου διαχειριστή. Δεν θα αφήσουμε σπιθαμή φωνής σε τέτοιες φασιστικές ομάδες ούτε στο Ηράκλειο ούτε σε καμία άλλη γειτονιά!

Η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου Αττικής καλεί σε κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στην πολιτική που δολοφονεί με μεγάλο σταθμό την πανεργατική απεργία στις 16 Μαρτίου και στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 18 Μαρτίου ώστε οι αγώνες μας να είναι νικηφόροι και η κυβέρνηση και το σύστημα που εκκολάπτει τους νεοναζί να ανατραπεί.