Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Κινέτας: Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι της Κινέτας

|||

|||

             Από την Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Κινέτας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

            Λαέ της Κινέτας και των Μεγάρων,

 

           Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές….. Φόβος και απελπισία μαυρίζουν τις ψυχές μας, ενώ κυβέρνηση και ΜΜΕ περιγράφουν τα δεινά μας ως ένα «φυσικό φαινόμενο»! Και είναι απορίας άξιο, πώς δεν βρέθηκε μια φορά ένα φυσικό φαινόμενο να φέρνει τίποτα καλό …..

 

       Στην πολύπαθη Κινέτα, τώρα, στον 21ο αιώνα, σε μια περιοχή δίπλα στην πρωτεύουσα, ακόμα ψάχνουμε για πόσιμο νερό, για αποχέτευση, για σχολείο, για Ιατρείο, για δρόμους που να πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές, για καθαριότητα. Ψάχνουμε και το μόνο που βρίσκουμε είναι οι ανέξοδες υποσχέσεις και τα λόγια συμπόνιας από κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμο. Κι αλήθεια, πού να βρεθούν χρήματα για τέτοιες «λεπτομέρειες» όταν ο κύριος όγκος των επιδοτήσεων και των διάφορων έργων υπηρετούν τις ανάγκες των «μεγάλων συμφερόντων»;

 

        Έπρεπε να πληγούμε από πυρκαγιές και πλημμύρες, να κινητοποιηθούμε οι κάτοικοι για να αρχίσουν να δίνουν κάποια σημασία, ενόψει βέβαια και των εκλογών που πλησιάζουν.

 

         Την 1η Απρίλη του 2020 ο Περιφερειάρχης υποσχόταν πως το νερό θα έρθει στην Κινέτα μέχρι το τέλος του 2022….Τι έχει γίνει;

Εδώ και 3 χρόνια έχουμε σχολείο στην Κινέτα…στα χαρτιά! Όλο υποσχέσεις και στην πραγματικότητα δεν άλλαξε ούτε καν το οικόπεδο χαρακτηρισμό, από κοινόχρηστο σε κοινωφελές για να μπορεί να χτιστεί σχολείο.

Στην παλιά εθνική οδό υπάρχει μια πινακίδα που αναφέρεται στα έργα αποκατάστασης από τις πλημμύρες, ύψους 19 εκατομμυρίων. Αυτό που βλέπουμε είναι κάποια έργα εντυπωσιασμού (πρόχειρο γεφύρι κλπ.) ενώ τρία χρόνια μετά οι κατεστραμμένοι δρόμοι παραμένουν. Όπως προκύπτει από ενημέρωση των υπευθύνων, ούτε το 30% των κατεστραμμένων δεν προβλέπεται να προχωρήσουν.

Το ενδιαφέρον τους για την Υγεία εξαντλείται σε έναν γιατρό τη βδομάδα για 2 ώρες ενώ για την αστυνόμευση σε έναν αστυνομικό για 8 ώρες τη μέρα!

 

      Σε ότι αφορά τον παράδρομο της Ολυμπίας οδού και τα ερωτήματά μας προς τους υπεύθυνους για διαβάσεις πεζών και σχάρες στα φρεάτια, εισπράττουμε την αφοπλιστική απάντηση: πάνω από την εθνική δεν κατοικούν άνθρωποι! (Αλλά τι; ρωτάμε εμείς)

 

          Έριξαν άσφαλτο στην παλιά Εθνική οδό χωρίς κράσπεδα και διαβάσεις πεζών προφανώς γιατί κι εδώ δεν κατοικούν άνθρωποι……

 

          Αυτό λοιπόν είναι το ενδιαφέρον των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, της Περιφέρειας και του Δήμου για την περιοχή μας.

 

        Και φτάνουν στο σημείο να απαξιώνουν τους εκλεγμένους της κοινότητας της Κινέτας, κάτι βέβαια που έγινε μετά την απαξίωση που και οι ίδιοι οι εκλεγμένοι έδειξαν στους κατοίκους της περιοχής, στις διαμαρτυρίες και στους αγώνες τους. Τους καλούμε για μια ακόμη φορά να αλλάξουν ρότα, να παύσουν να σπέρνουν τη μοιρολατρία και να αντιληφθούν πως ό,τι κερδίζεται κερδίζεται με αγώνες κι όχι με παρακάλια και υποκλίσεις!

 

         Είναι επιτακτική ανάγκη πια να σταματήσουν οι υπεύθυνοι την κοροϊδία και να προχωρήσουν άμεσα στην ολοκλήρωση των έργων που έχει ανάγκη η περιοχή της Κινέτας.

 

         ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Να βγάλουμε επιτέλους όλοι οι κάτοικοι της Κινέτας τα συμπεράσματά μας και να στείλουμε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.

 

         Έχουμε καθήκον να μην παραιτηθούμε! Να αγωνιστούμε γι’ αυτά που μας ανήκουν και μας αξίζουν! Για τη ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας!

Και σ’ αυτόν τον αγώνα…ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *