Επιστολή “απόγνωσης” κατοίκου της Διώνης προς Μ. Βορίδη

Φωτογραφία αρχείου|||

|||

..
..
..

Με μια επιστολή “απόγνωσης” κάτοικος της πολύπαθης Διώνης ασκεί σφοδρή κριτική προς τα αρμόδια υπουργεία και τον Δήμο ενώ απευθύνει μια σειρά από ερωτήματα στον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, Μ. Βορίδη, κάνοντας λόγο για έναν “νεκρό” οικισμό. “Βάλτε μας σε άμεση προτεραιότητα” τονίζει και ζητάει “έργα και ενίσχυση και όχι άλλες υποσχέσεις”. “Σας εκλιπαρώ μη παίζετε αλλο με την υπομονή μας” καταλήγει.

15 χρόνια πληρώνουμε τέλη και φόρους για υπηρεσίες που δεν λαμβάνουμε”

Ζητάει ξεκάθαρες απαντήσεις για τα παρακάτω κρίσιμα ζητήματα:

“α) Τους λόγους και την τεκμηρίωση αυτών για τους οποίους εδώ και 15 χρόνια δεν έχουμε ασφαλτοστρωμένους δρόμους σε ολόκληρο τον οικισμό μας.

β) τους λόγους για τους οποίους δεν υπάρχει δίκτυο ύδρευσης και δίκτυο αποχέτευσης.

γ) τους λόγους για τους οποίους δεν έχουμε κάδους απορριμμάτων, οδοφωτισμό και οδοσήμανση.

δ) τους λόγους για τους οποίους η πρόσβαση σχολικών λεωφορείων (δημόσια και ιδιωτικά) είναι αδύνατη στον Άγιο Σπυρίδωνα.

ε) τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος μας δεν προχωρά σε άμεση διευθέτηση των προβλημάτων του οικισμού και επιδεικνύει χαρακτηριστική αδιαφορία στα αιτήματα μας.

στ) τους λόγους που οι περιοχές μας δεν έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς και ειδικού καθεστώτος αφού εδώ και 15 χρόνια πληρώνουμε δημοτικά τέλη και φόρους για ένα σύνολο υπηρεσιών που δεν λαμβάνουμε

Απευθύνεται στον Υπουργό “πάνω από όλα ως πατέρας και οικογενειάρχης και δευτερευόντως ως κάτοικος της πολυπαθούς περιοχής του Αγίου Σπυρίδωνα (θέση Δασαμάρι Πικερμίου).” Προσθέτει πως “είμαι σίγουρος ότι αναγνωρίσατε τη πληγείσα αυτή περιοχή που ανήκει πλέον στον οικισμό της Διώνης μιας και τα πρόσφατα γεγονότα της καταστροφικής πυρκαγιάς της 19 Ιουλίου 2022 είναι νωπά σε όλους μας. Όπως επίσης νωπά είναι και τα σημάδια της περσινής χειμερινής κακοκαιρίας όταν η περιοχή μας όπως και οι τριγύρω οικισμοί (Ντράφι , Διώνη) επλήγησαν και έμειναν για αρκετές ημέρες αποκλεισμένες και χωρίς ρεύμα.”

Μεταξύ άλλων αναφέρει ακόμα τα ακόλουθα:

Ως πατέρας προς πατέρα σας ερωτώ με όλο το σεβασμό να μου εξηγήσετε γιατί σε μια περιοχή που ενώ έχει σχέδιο πρότυπου οικισμού, εντούτοις δεν έχει ούτε μια παιδική χαρά ούτε και πλατεία για να παίζουν τα παιδιά μας με ασφάλεια.

Σας ερωτώ ως πατέρας για ποιο λόγο πρέπει να ζούμε σε τριτοκοσμικές συνθήκες και γιατί δεν επιδεικνύετε την απαιτούμενη αυστηρότητα απέναντι στους δημοτικούς φορείς που για πολλά χρόνια αδιαφορούν και δεν αφουγκράζονται καν τα προβλήματα μας.

“Με αγανάκτηση, θυμό αλλά και σεβασμό σας απευθύνω έκκληση να ασχοληθείτε επιτέλους μαζί μας”

Με σεβασμό σας αναφέρω ότι σε όλους αυτούς τους οικισμούς (Διώνη, Άνω Διώνη , Ντράφι, Πανόραμα Παλλήνησ, Πικέρμι) ζουν οικογένειες και άνθρωποι με ασύγκριτα μεγάλη υπομονή και ανοχή. Ζούμε άνθρωποι που στη πλειοψηφία μας είμαστε ιδιαιτέρως ενεργοί στο κεφάλαιο και την παραγωγική εργασία του τόπου. Άνθρωποι που καταλαβαίνουμε πως λειτουργεί η οικονομία , που σεβόμαστε την κοινωνία και τους θεσμούς και που αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες μια κυβέρνησης που σέβεται τον πολίτη. Μην δοκιμάζετε όμως άλλο τις αντοχές μας!

Πρότυπος οικισμός χωρίς πλατεία? Χωρίς πάρκο και παιδικές χαρές? Δεν υπάρχει οικισμός αν δεν υπάρχουν αυτά και τόσα άλλα βασικά έργα υποδομής. Ουσιαστικά ένας τέτοιος οικισμός είναι “νεκρός”.

Βάλτε μας λοιπόν σε άμεση προτεραιότητα. Δε θέλουμε άλλες υποσχέσεις , θέλουμε επιτέλους έργα και ενίσχυση.

Αναμένω με ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες σας.

Σας εκλιπαρώ μη παίζετε άλλο με την υπομονή μας.

Με τιμή

Χαραλαμπόπουλος Σωκράτης

Κάτοικος Διώνης (Θέση Δασαμάρι)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *