Γονείς Ν.Φ. – Ν.Χ.: Οι υποσχέσεις έμειναν στα λόγια

Οι υποσχέσεις και δεσμεύσεις των υπευθύνων έχουν μείνει στα λόγια ενώ πλησιάζει η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς,όπως καταγγέλλει στην ανοιχτή του επιστολή προς τους γονείς το Δ.Σ. της Ένωσης

Από το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση – ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς:

Αγαπητοί γονείς

Η Ένωση Γονέων Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας με ανακοινώσεις, συναντήσεις, υπομνήματα, παρεμβάσεις στις σχολικές επιτροπές και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, παραστάσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις έχει θέσει επανειλημμένα τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων στο Δήμο.

Τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα των σχολείων μας αποτέλεσαν αντικείμενο Ημερίδας της Ένωσης, τα υλικά της οποίας έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και στο Δήμο.

Έχει αποστείλει από τον Ιούνιο του 2022 στους αρμόδιους του Δήμου αναλυτικό υπόμνημα για τις ανάγκες των σχολείων, το οποίο επιδόθηκε και σε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ Βούρο στις 10 Ιουνίου 2022.

Τα θέματα τέθηκαν εκ νέου αναλυτικά και συγκεκριμένα σε συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ Λέκκα, τον ΓΓ του Δήμου κ. Σαραντόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, που έγινε στις 11 Μαϊου 2023.

Και στις δύο συναντήσεις, το 2022 και το 2023, λάβαμε υποσχέσεις ότι:

  • θα μας αποσταλούν αναλυτικές απαντήσεις για τις ενέργειες που έκανε ο Δήμος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν τεθεί
  • θα μας ενημερώσουν συγκεκριμένα για τις παρεμβάσεις και επισκευές που προγραμματίζονται ανά σχολική μονάδα το καλοκαίρι

Δυστυχώς οι απαντήσεις φαίνεται πως έχουν κολλήσει στο πρωτόκολλο εξερχομένων του Δήμου γιατί όλο έρχονται αλλά ποτέ δεν φτάνουν επί ένα χρόνο και βάλε, ενώ νέα προβλήματα προστίθενται κάθε μέρα που περνά…

Ακόμη χειρότερα, παρότι έχουμε διανύσει Ιούνιο και Ιούλιο και μέχρι το άνοιγμα των σχολείων παραμένει μόνο ένας μήνας, στα σχολεία δεν έχει μπει στην κυριολεξία ούτε πρόκα.

Θυμίζουμε ότι η σχολική χρονιά ξεκινάει 11 του Σεπτέμβρη, και αναρωτιόμαστε πότε επιτέλους θα εμφανιστούν συνεργεία στα σχολεία.

Επισημαίνουμε ότι μια σειρά παρεμβάσεις άπτονται θεμάτων ασφαλείας των παιδιών μας, την οποία θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη.

Αγαπητοί γονείς,

Φοβόμαστε πως ένα ακόμη καλοκαίρι έχει χαθεί. Η συντριπτική πλειονότητα των σχολείων είναι γερασμένα, παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης στο έλεος των φθορών και του χρόνου

Η Ένωση Γονέων θα συνεχίσει να απαιτεί τα αυτονόητα για όλα τα παιδιά: δωρεάν δημόσια παιδεία σε σύγχρονα ασφαλή σχολεία.