Ένωση Γονέων Μαθητών Ηρακλείου Αττικής: Να μη μείνει στα χαρτιά η απαγόρευση της φασιστικής συγκέντρωσης

Από το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Μαθητών Ηρακλείου Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

H κυβέρνηση σε ικανοποίηση του αιτήματός μας και κάτω από την πίεση σωματείων και φορέων εξαναγκάστηκε να απαγορέψει, έστω και αργά, την πραγματοποίηση της «πανευρωπαϊκής φασιστικής συνάντησης» της Τετάρτης 1η Νοεμβρίου. Αποδείχτηκε για άλλη μία φορά πόσο αποφασιστικός είναι ο ρόλος του λαού απέναντι στο φασισμό.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση είναι υπόλογη για την απαγόρευση και της κινητοποίησης των σωματείων που δε θα σταματήσουν να αναδεικνύουν τα πραγματικά αίτια του φασισμού. Είμαστε σε επαγρύπνηση. Προφανώς το
πρόβλημα του φασισμού και του νεοναζισμού δεν λύθηκε με αυτήν την απαγόρευση.

Συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα και να στηρίζουμε όλους τους σκεπτόμενους πολίτες που προβληματίζονται και παλεύουν με αυτά τα φαινόμενα.

Ελπίζουμε η ανωτέρω απόφαση να μην μείνει στα χαρτιά μόνο. Η κυβέρνηση οφείλει να μην αφήσει το Δήμο μας να μετατραπεί σε ορμητήριο της δράσης φασιστοειδών μέσω της εργαλειοποίησης ενός γεγονότος που συνέβη πριν 10 χρόνια κλείνοντας τα μάτια σε καθημερινά φαινόμενα βίας (π.χ. μαχαιρώματα πέριξ της πλατείας Ηρακλείου και Αμαρουσίου τα οποία έλαβαν χώρα τα τελευταία δύο χρόνια) και βανδαλισμών σχολείων της περιοχής μας και όχι μόνο.

Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί το Νέο Ηράκλειο σε κέντρο δράσης των νεοναζί.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ηρακλείου Αττικής μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για δράσεις κατά του φασισμού.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ.