Ενωμένο Μαρούσι: Προσκολλημένη η διοίκηση Αμπατζόγλου

Συνεχίζει να περνάει αποφάσεις μέσω της Οικονομικής Επιτροπής παρά την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας – Ανακοίνωση του γραφείου τύπου

Από το γραφείο τύπου της Παράταξης “Ενωμένο Μαρούσι εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Το  #Ενωμένο Μαρούσι τόσο στην Οικονομική Επιτροπή όσο και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξέφρασε εγγράφως, από την 8η Δεκεμβρίου 2022 (αρ.πρωτ. 98691), την αντίθεση του στην συνέχιση της λειτουργίας των δύο Επιτροπών  με την αντισυνταγματική πλέον σύνθεση τους, όπως προέκυψε από την τελεσίδικη απόφαση  2377/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας .

Δηλώσαμε ότι εφεξής θα απέχουμε από τις συνεδριάσεις τους, δεν θα νομιμοποιήσουμε πολιτικά με την παρουσία μας τις παράνομες πλέον αποφάσεις τους και καλέσαμε την Δημοτική αρχή, για μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της πόλης μας, να εισαγάγει όλα τα θέματα πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι την αποκατάσταση της συνταγματικότητας από την κυβέρνηση .

Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε από την Διοίκηση Αμπατζόγλου, η οποία παραμένει προσκολλημένη στον αντισυνταγματικό νόμο της ΝΔ, του τότε Υπουργού κ. Θεοδωρικάκου και στην τακτική καθυστέρησης του τωρινού Υπουργού Εσωτερικών κ.Βορίδη.

Και έρχεται προχθές το Συμβούλιο Επικρατείας, μας δικαιώνει εκ νέου και καταρρίπτει πλήρως με την καθαρογραμμένη απόφαση της Ολομέλειας του, κυρίως το κυβερνητικό αφήγημα αλλά και την «γραμμή Αμπατζόγλου», διότι αποτελούν «σοβαρή και έντονη επέμβαση του νομοθέτη στη θέληση των εκλογέων» και κρίνει άκυρες τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής από 1η Δεκεμβρίου 2022.

Ως εκ τούτων καλούμε άμεσα την Δημοτική αρχή, έστω εκ των υστέρων, να αποδεχθεί άμεσα την πρόταση από το #Ενωμένο Μαρούσι, ώστε να αποφύγουμε προσφυγές, νομικές και οικονομικές περιπέτειες και μεγάλες καθυστερήσεις σε σημαντικές αποφάσεις και έργα για την πόλη μας και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας στο Μαρούσι.