Έκοψαν παράνομα 9 δέντρα στο Κοντόπευκο – Έντονες αντιδράσεις

Με το «έτσι θέλω» φαίνεται πως κάποιοι έκοψαν 9 δέντρα στον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής. Την παράνομη κοπή τους διαπίστωσε και η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, διαμηνύοντας πρόστιμα! Αντιδράσεις και από παρατάξεις της αντιπολίτευσης και κατοίκους.

«Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου και δεν μπορεί να προβαίνει σε ενέργειες που είναι εις βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών», ξεκαθαρίζει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής. Υποστηρίζει πως έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες ενέργειες για την απόδοση ευθυνών και καταβολή προστίμων. «Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα αυθαιρεσίας, απ΄όπου και αν προέρχονται», δηλώνει ακόμα, ενώ τέλος προαναγγέλλει δενδροφυτεύσεις.

Όπως φαίνεται από φωτογραφίες κατοίκων αυτή τη στιγμή ο περίβολος της πλατείας χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ

«Νίκη των Πολιτών»: Να φυτευτούν μεγάλα δέντρα στα σημεία της παράνομης κοπής

Η «Νίκη των Πολιτών», με επικεφαλής τον Γιάννη Σταθόπουλο, σημειώνει πως «τα δένδρα φυτεύτηκαν πριν από πολλά χρόνια από μέλη του Συλλόγου κατοίκων Κοντοπεύκου – Παραδείσου με συμμετοχή πολλών εθελοντών». Σύμφωνα με την παράταξη είναι απαραίτητο η απόδοση ευθυνών να συνοδευθεί και από δενδροφύτευση μεγάλων δέντρων στα ίδια ή σε παραπλήσια σημεία της παράνομης κοπής.

Κοντόπευκο/Παράδεισος: Διπλή επίθεση σε πράσινο και δημόσιο χώρο!

Την παράνομη κοπή δέντρων συνδέει το «Φυσάει Κόντρα» με την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για παροχή άδειας τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Αγίας Τριάδος και Ψαρών.

«Την περασμένη Τετάρτη η Διοίκηση Μυλωνάκη ξεκίνησε να δίνει το στίγμα της», λέει σκωπτικά και αναφέρει: «Έφερε ως θέμα ημερήσιας διάταξης την άδεια σε καταστήματα (θα εξειδικευτεί σε δεύτερο χρόνο ποια ακριβώς μαγαζιά θα λάβουν χώρο) για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Αγίας Τριάδος και Ψαρών. Κάτι μας θυμίζει αυτό…. Μερικούς μήνες πριν, η Διοίκηση Ζορμπά προσπάθησε- και πάλι παρά τη δυναμική διαφωνία του πάντα δραστήριου Συλλόγου κατοίκων Κοντοπεύκου- να περιορίσει τον ελεύθερο χώρο της πλατείας για χάρη των επιχειρήσεων.

Η νέα Διοίκηση που υπόσχεται ότι ‘’Αλλάζουμε’’, αποδεικνύει εξαρχής ότι στο ερώτημα του δημοσίου χώρου απαντά με εμπορευματοποίηση και μάλιστα ρητά πήρε θέση ότι καμία πλατεία της πόλης δεν πρέπει να μη μένει ‘’ανεκμετάλλευτη’’! Και μάλιστα η πρόταση που υπερψηφίστηκε- ελέω Νόμου Βορίδη- δίνει τραπεζοκαθίσματα ακόμα και στα σημεία πρασίνου της πλατείας».

Το «Φυσάει Κόντρα» ξεκαθαρίζει πως «όχι απλά αυτονόητα καταψηφίσαμε το θέμα αλλά τονίζουμε ότι η απόφαση του ΔΣ ΔΕΝ πρέπει να εφαρμοστεί και η γειτονιά του Κοντοπεύκου που κάθε άλλο παρά πολυτέλεια έχει να χάσει έναν ακόμα δημόσιο και ελεύθερο χώρο, μέσα από τους μαζικούς φορείς πρέπει να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη».

Σχετικά με την παράνομη κοπή δέντρων σημειώνει: «Παράλληλα με αυτή την εξέλιξη, στη γειτονιά του Κοντοπεύκου κόπηκαν εντελώς παράνομα δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου δέντρα ψηλής βλάστησης, μεγάλα δέντρα, δέντρα απολύτως απαραίτητα για το οξυγόνο και το μικροκλίμα της γειτονιάς, με δεδομένο ότι οι κάτω γειτονιές δεν έχουν δίπλα τους τον Υμηττό και δεν πρέπει να παραδοθούν στην τσιμεντοποίηση. Η δημοτική αρχή οφείλει να διερευνήσει το ζήτημα σε νομικό επίπεδο, να επιβάλει πρόστιμο σε αυτούς που ευθύνονται γι αυτή την απαράδεκτη για τη γειτονιά ενέργεια, να αυστηροποιήσει το πλαίσιο αδειών κοπής δέντρων (είχαμε αναδείξει και ανάλογο ζήτημα με την πρακτική του εργολάβου στην οδό Ειρήνης) αλλά και να προχωρήσει άμεσα σε δεντροφύτευση υψηλής βλάστησης.

Έχουμε ανάγκη από δημόσιους χώρους και πράσινο και θα τα υπερασπιστούμε».