Εκδήλωση της Συμπαράταξης για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Από την Συμπαράταξη “Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών – Η Πόλη της Καρδιάς μας” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου η Συμπαράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών – Η πόλη της καρδιάς μας» και ο επικεφαλής της Χάρης Τομπούλογλου τίμησαν, τη Δευτέρα 24 Απριλίου, 17 συγγραφείς που έζησαν, ζουν ή τους συνδέει κάτι ιδιαίτερο με το Δήμο μας.

Οι καλεσμένοι συγγραφείς με τις ομιλίες τους έβαλαν την προσωπική τους πινελιά στην εκδήλωση και όλοι μαζί συνέβαλαν καθοριστικά στο να δημιουργηθεί μια βραδιά που συγκίνησε τους φίλους του βιβλίου, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του Lou. Στιγμές από αυτές που μένουν χαραγμένες στη μνήμη και στα συναισθήματά μας.

Η Συμπαράταξη έστειλε το δικό της μήνυμα, ότι το βιβλίο και η πνευματική καλλιέργεια αποτελούν τη βάση της παιδείας και της δημοκρατίας και ως εκ τούτου αποτελούν βασικό στοιχείο της ποιότητας κάθε κοινωνίας, ελπίδα για το μέλλον και συνεπώς βασική μέριμνα του προγράμματός της.

Στους καλεσμένους συγγραφείς επιδόθηκε τιμητική πλακέτα για την προσφορά τους στην προώθηση της φιλαναγνωσίας, των φωτεινών σκέψεων, των στοχασμών και της λογοτεχνίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η συμπολίτισσά μας ηθοποιός Βασιλική Κούλη, ενώτην πλαισίωσε μουσικά ο συνδημότης μας Γιώργος Μάκαρης, κάνοντας το κοινό να σιγοτραγουδήσει μαζί του τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη κ.ά., υπό το βλέμμα μάλιστα του Νίκου Θεοδωράκη, γιού του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη.

Τιμήθηκαν με αλφαβητική σειρά οι:

Αλεξάνδρου Γαβριήλ

Ιστικόπουλος Γαβρίλης

Κακανιάρη Αγγελική

Καλογνωμά Ελευθερία

Κανάκης Χάρης

Καρβούνη – Γκατζή Καίτη

Κεκροπούλου Ελένη

Κουμπιάς Δημήτρης

Κοντέα Ρούλα

Μαυροειδή Άννα

Μελεμενή Μαρία

Παλαιολόγου Έλενα

Παπαμιχαλόπουλος Βασίλης

Σακελλαροπούλου Ισμήνη

Σβέρκου Μάρλεν

Σπαθάρη Νέλλη

Φάκου Γωγώ