Ειρ.Κουνενάκη: Ανάλγητος προϋπολογισμός 2023

Από το γραφείο τύπου της Παράταξης “Εμείς, η Πόλη μας” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ψηφίστηκε άλλος ένας πλασματικός, απόλυτα αναληθής -στα βασικά του στοιχεία- αλλά και κοινωνικά ανάλγητος προϋπολογισμός για το 2023, από την παράταξη του Δημάρχου και με αρνητική ψήφο από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Ζούτσος, αρκέστηκε σε μια έκθεση ιδεών, με γενικότητες και αοριστολογίες , για να πείσει ότι ζούμε σε ένα παραδεισένιο Δήμο.

Δεν απάντησε σε κανένα από τα θέματα που έθεσε η επικεφαλής της παράταξης ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ κ. Ειρήνης Κουνενάκη και τα οποία αφορούν:

1. Στα πλεονάσματα που δημιουργούνται , εξαιτίας του πλασματικού χαρακτήρα του προϋπολογισμού, από την επίτευξη μεν των στόχων στα έσοδα, αλλά όχι και στα έξοδα.

Από τις προ υπολογιζόμενες κατ’ έτος επενδύσεις ένα μικρό μόνο μέρος εκτελείται (περίπου 20%) ενώ το υπόλοιπο μεταφέρεται από έτος σε έτος ανεκτέλεστο.

2. Στην αναγκαία μείωση των δημοτικών τελών που αν και είχε τη δυνατότητα να το κάνει τουλάχιστον κατά 10%, δεν το έκανε. Παρά τις επικοινωνιακές πιρουέτες για το ότι κρατάει σταθερά τα δημοτικά τέλη τα τέσσερα τελευταία χρόνια, η αλήθεια είναι πως ακόμη και μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη δημιουργεί πλεονάσματα, χωρίς καμία ανταπόδοση στους δημότες, σε μια περίοδο που η ακρίβεια μαστίζει.

3.Στις μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των πράξεων Εφαρμογής στην Ανθούσα και στην Παλλήνη, στις μελέτες ένταξης στο Σχέδιο Πόλης της Δέσης Γέρακα, στην αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων όπως το Πεδίο Άρεως, στη διερεύνηση των δυνατοτήτων αξιοποίησης του Λόφου Λεβίδη, στη μη εκτέλεση έργων που είναι ενταγμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα όπως το Μεγάλο Πάρκο της Μπαλάνας, στην έλλειψη σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας, στην έλλειψη πρωτοβουλιών αντιμετώπισης του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους.

Οι δημότες δεν αξίζουν έναν Δήμο, που στοχεύει στη δημιουργία πλεονασμάτων αλλά ένα Δήμο με πρόδηλο το χαρακτήρα της κοινής ωφέλειας και της αναπτυξιακής στρατηγικής, που θα λαμβάνει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες σε έργα και επενδύσεις σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα όπως η αύξηση του ενεργειακού κόστους και η ακρίβεια που βαραίνουν σήμερα το κάθε νοικοκυριό.