Έδωσαν “τσάμπα” το ανθοπωλείο (vid)…

…αποπειράθηκε να παραπλανήσει και το δημοτικό συμβούλιο!

Ακόμα μια φορά ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Σ. Σαραούδας διαχειρίστηκε με ζημιά του Δήμου οικονομική υπόθεση, αυτή τη φορά, του ανθοπωλείου του νεκροταφείου.

Όπως προέκυψε από τη δημοπρασία, το αρχικό μηνιαίο μίσθωμα των 750 ευρώ έφτασε μόλις 755 (!) , με αποκλεισμό ενός προσφέροντος, προσφορά 5 ευρώ επιπλέον από έναν και άμεση απόσυρση δυο ακόμα “προσφερόντων”.

“Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι”, ενώ μπορούσε!

Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, όπου ο Σ. Σαραούδας προσπάθησε να παραπλανήσει το σώμα. Στις παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης ότι έπρεπε (Β. Καραβάκος & Δ. Πεπαρίδης) να ακυρώσει τη δημοπρασία, αντέτεινε ότι ” δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, ούτε να το ακυρώσουμε, ούτε να κάνουμε κάτι άλλο”.

Όπως αποδείχθηκε από την παρέμβαση του επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Βασίλη Καραβάκου, παραπλανούσε το δημοτικό συμβούλιο, αφού το άρθρο 17 της δημοπρασίας ανέφερε ότι ” η Οικονομική Επιτροπή μπορεί να ακυρώσει τα πρακτικά της δημοπρασίας για οποιαδήποτε αιτία, χωρίς να γεννάται εξ αυτού αξίωση”.

Φυσικά η αποκάλυψη αυτή αφήνει για μια ακόμα φορά εκτεθειμένο το Σ. Σαραούδα σε ζητήματα διαχείρισης του δημοσίου χρήματος ( ο κανόνας είναι απευθείας ακριβές αναθέσεις και διαγωνισμοί με πολύ μικρές εκπτώσεις), αφού αυτή τη φορά “συνελήφθη” να προσπαθεί να δικαιολογηθεί ισχυριζόμενος πράγματα που δεν ισχύουν