Από Σεπτέμβριο σε Δεκέμβριο και από 600.000 σε 2.000.000!

“Έξω” σε όλα έπεσε η δημοτική αρχή της Μεταμόρφωσης στην υπόθεση της ανακατασκευής του κολυμβητηρίου (ένα “έξω” που κοστίζει)

  • Έπεσε έξω στο κόστος σε τραγικό μάλιστα βαθμό. Όταν μπήκε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο υπηρεσία μιλούσε για ένα κόστος 600 χιλιάδων ευρώ. Με το πρόσχημα ότι το έργο είναι χρηματοδοτούμενο ανακαλύφθηκαν και νέες ανάγκες. Έτσι αρχικά έφτασε στο 1.200.000 περίπου για να εκτιναχθεί στα περίπου 2.000.000 ευρώ!!!

Ακόμα είναι εντυπωσιακό στοιχείο που καθορίζει το ποσό ακριβό βγαίνει για το δημόσιο ταμείο είναι ότι η έκπτωση που πήρε ο δήμος Μεταμόρφωσης είναι μόλις 10% επί του προϋπολογισμού όταν αντίστοιχες εργασίες στο κολυμβητήριο της Σύρου πήραν έκπτωση 25%. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε ότι πρόκειται για εργασίες σε νησί όπου απαιτείται μεταφορά μηχανημάτων και υλικών και προσωπικού τότε προκύπτει ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση.

  • Έξω έπεσε η δημοτική αρχή και στο χρόνο της ανακατασκευής. Στην αρχή του έργου υπολογίζοντας ακόμα και τις καθυστερήσεις ο κύριος σαραούδας μιλούσε στο δημοτικό συμβούλιο για μέσα Σεπτέμβρη. Στη συνέχεια έγινε αρχές Οκτώβρη, μετά τέλος Οκτώβρη, πήγαμε τέλος Νοέμβρη και φτάσαμε στις γιορτές και το κολυμβητήριο να ξεκινά τη λειτουργία του μέσα στις γιορτές. Η ταλαιπωρία για συλλόγους και αθλητές είναι πολύ μεγάλη μιας και αναγκάζονται να ξενιτεύονται σε άλλα κολυμβητήρια. Ταυτόχρονα εκατοντάδες από το κοινό που κολυμπούν για λόγους άθλησης αναψυχής και υγείας δεν έχουν ουσιαστικά καμία επιλογή.

Το θέμα τέθηκε από τον επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση Βασίλη Καραβάκο σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο όπου σημειώθηκε και αντιπαράθεση με το Στράτο Σαραούδα.

Βγαίνουν “κάπως” ακριβά τα έργα

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο που αφορά τα έργα που γίνονται με χρηματοδότηση είναι ο υπερβολικά αυξημένος προϋπολογισμός τους και οι χαμηλές εκπτώσεις που τα συνοδεύουν.

Εκτός από το δημοτικό κολυμβητήριο αυτό συνέβη και στο έργο “Διανοίξεις Οδών 2020” όπου δόθηκε η πολύ μικρή έκπτωση του 11% όταν αντίστοιχα έργα το ίδιο διάστημα είχαν έκπτωση 40% -50%. Μετά τη μετάταξή του ως “χρηματοδοτούμενο” το έργο εκτινάχθηκε από τις 890.000 ευρώ στο 1.240.000 ( +350.000 ευρώ)