«Εάν διεκδικείς, απολύεσαι»: Στάση εργασίας για τις 11 απολύσεις στην Green Properties

Ανάκληση των 11 «μαζικών εκδικητικών απολύσεων και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων/ισσών στη Green Properties» διεκδικεί το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών που προκήρυξε στάση εργασίας την Πέμπτη 16/2/2023, ημέρα της εκδίκασης της εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας της Καλλιθέας, από τις 9.00 ως τις 12.00, καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση στην έδρα της Green Properties (Αλ. Πάντου 33, Καλλιθέα) στις 9.30πμ.

Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία της Green Properties προχώρησε σε τουλάχιστον 11 απολύσεων μισθωτών μηχανικών, αμειβόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, που συλλογικά διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους: αυξήσεις μισθών στη βάση της πρότασης του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για κλαδική ΣΣΕ, 14 μισθούς με κατάργηση του καθεστώτος των μηνιαίων ανανεούμενων ατομικών συμβάσεων με Μπλοκάκι, έγκαιρη πληρωμή του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, τήρηση των αδειών και του ωραρίου με ανθρώπινες συνθήκες διαλείμματος και υγιεινής ενάντια στην εντατικοποίηση.

Η εργοδοσία επικαλέστηκε μειωμένο κύκλο εργασιών ως δήθεν αιτιολόγηση των απολύσεων. Όπως τονίζει όμως σε σχετική ανακοίνωσή του το ΣΜΤ, “η πραγματικότητα όμως του όγκου των έργων που ήδη τρέχουν ή δρομολογούνται από την ίδια, καθώς και οι αναθέσεις σε εξωτερικούς συνεργάτες, δείχνει πως αυτό είναι απλώς ένα πρόσχημα”. υπογραμμίζοντας πως “με τον πλέον κυνικό και αντεργατικό τρόπο η εργοδοσία της Green Properties δηλώνει ότι εάν διεκδικείς τα αυτονόητα, τότε απολύεσαι”.