«Δύσκολος ο Μάρτιος για την κυβέρνηση» λένε οι εργαζόμενοι των Δήμων (video)

Με μαζική και ηχηρή παρέμβαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ξεκίνησε η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ. Τεράστια υποστελέχωση και ελαστικές σχέσεις εργασίας, εργατικά ατυχήματα, «Αναπτυξιακές» και κατάργηση του αυτοδιοίκητου τα βασικά προβλήματα που έθιξε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Νίκος Τράκας από το βήμα του συνεδρίου. Κάλεσε τους Δημάρχουν «να κλείσουν τους Δήμους» και να μη μείνουν άλλο στα λόγια.

Ξεκινώντας την τοποθέτηση του ο Νίκος Τράκας σημείωσε ότι «οι Δήμοι έχουν χάσει το 40% του προσωπικού της τα τελευταία χρόνια», ενώ εστίασε στα εργατικά ατυχήματα, που στοιχίζουν ακόμα και τις ζωές εργαζομένων των Δήμων. «Η απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση δεν έχει όρια», δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στον «εμπαιγμό» των συμβασιούχων, με μόνη «λύση τις Αναπτυξιακές Εταιρείες».

«Η κυβέρνηση σας κατήργησε το αυτοδιοίκητο», είπε απευθυνόμενος στους Δημάρχους για την αδυναμία τους πολλές φορές να κάνουν προσλήψεις, ενώ τους κάλεσε να αγωνιστούν για την κατάργηση του «νόμου Βορίδη». «Σας υποχρεώνει η κυβέρνηση να κάνετε υποχρεωτικά έφεση αλλιώς θα είστε υπόλογοι για παράβαση καθήκοντος, όπως έγινε με την τέως Δήμαρχο Αγίου Δημητρίου Μ. Ανδρούτσου», τόνισε.

Υποστήριξε πως με όσους Δημάρχους έχει συναντηθεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει υπάρξει συμφωνία στα παραπάνω. «Έχουμε όμως μείνει στα λόγια», είπε και ξεκαθάρισε πως οι εργαζόμενοι δεν θέλουν απλά μια απόφαση από το συνέδριο της ΚΕΔΕ. «Θέλουμε να κλείσετε τους Δήμους, να καταργήσουμε τον νόμο Βορίδη, να καταργήσουμε τις αναπτυξιακές», πρόσθεσε.

Από τον Ιούλιο ψάχνουν την Ν. Κεραμέως

Στη συνέχεια κατήγγειλε πως από τον Ιούλιο η ομοσπονδία έχει ζητήσει συνάντηση με την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και ακόμα δεν έχει δεχτεί το αίτημα της. «Σήμερα απαξιώνουν εμάς αύριο θα απαξιώσουν εσάς που έχετε εκλεγεί από την κοινωνία», υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για διατάξεις που επιδιώκουν να κάνουν τους Δημάρχους «καρπαζοεισπράκτορες χωρίς καμία αρμοδιότητα».

«Είμαστε με την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες ή με την κυβέρνηση και τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών και του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα;» αναρωτήθηκε και ξεκαθάρισε πως οι εργαζόμενοι είναι με τους πολίτες και ζήτησε από την ΚΕΔΕ να αποφασίσε και αυτή το ίδιο. «Μετά από αυτές τις πρωτοβουλίες μας την ευθύνη θα την έχει η κυβέρνηση και η κα Κεραμέως που απαξιώνει τους νεκρούς και τους τραυματίες της αυτοδιοίκησης», είπε ακόμα προαναγγέλοντας έναν «δύσκολο Μάρτιο για την κυβέρνηση».