Δράση ενημέρωσης και πρόληψης για τον HIV στο Χαλάνδρι

Από τον Δήμο Χαλανδρίου και το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας, Εποπτείας Εθελοντισμού και Πολιτικών Ισότητας των δύο φύλων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS – Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 από τις 4.00′ μ.μ. έως τις 8.00′ μ.μ. στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου

Ο Δήμος Χαλανδρίου και το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας, Εποπτείας Εθελοντισμού και Πολιτικών Ισότητας των δύο φύλων πραγματοποιούν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, εκδήλωση δράσης ενημέρωσης για το ιό HIV.

Στην εκδήλωση, η οποία θα λάβει χώρα την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 από τις 4.00′ μ.μ. έως τις 8.00′ μ.μ. στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, θα περιλαμβάνει ενημερωτική συζήτηση και διανομή ενημερωτικού υλικού, καθώς και προφυλακτικών, ενώ όσοι θέλουν μπορούν να υποβληθούν, με τη μέθοδο rapid test, σε δωρεάν εξέταση από την Κινητή Μονάδα της “Θετικής Φωνής-Checkpoint”.

Διαβάστε κι αυτό:

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Χαλανδρίου έχει ως εξής:

Δράση ενημέρωσης και πρόληψης για τον HIV διοργανώνουν το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Χαλανδρίου και το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας, Εποπτείας Εθελοντισμού και Πολιτικών Ισότητας των δύο φύλων, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας- Θετική Φωνή, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας AIDS/HIV, την 1η Δεκεμβρίου.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, από τις16:00 έως τις 20:00 μ.μ στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου (δίπλα στην παιδική χαρά).

Διαβάστε κι αυτό:

Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού με τη διανομή έντυπου υλικού και προφυλακτικών καθώς και τη διενέργεια δωρεάν και ανώνυμων διαγνωστικών ελέγχων, με μέθοδο rapid test, από την Κινητή Μονάδα της “Θετικής Φωνής-Checkpoint”.