Δωρεάν εξέταση για μελάνωμα από το ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων

Δωρεάν εξέταση “χαρτογράφησης σπίλων” για το μελάνωμα πραγματοποιείται από το ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων. Η εξέταση που γίνεται σε συνεργασία με την Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο κα Παπακωνσταντίνου Ελένη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 και κατά τις ώρες 9: 30′ έως 14:30′, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δήμου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μεγαρέων έχει ως εξής:

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων διοργανώνει προληπτική εξέταση «Χαρτογράφηση Σπίλων» για το μελάνωμα, σε συνεργασία με την Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο κα Παπακωνσταντίνου Ελένη το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 και κατά τις ώρες 9: 30′ έως 14:30′, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δήμου.

-Τι είναι το μελάνωμα?

Το μελάνωμα, είναι ο πιο επικίνδυνος τύπος καρκίνου του δέρματος και προέρχεται από τα μελανοκύτταρα, τα κύτταρα που παράγουν την μελανίνη.

-Πόσο συχνό είναι το μελάνωμα?

Στην Ευρώπη 1 στους 100 ανθρώπους θα αναπτύξει μελάνωμα .

– Οι παράγοντες κινδύνου για το μελάνωμα είναι ο τύπος δέρματος, το ηλιακό έγκαυμα, σπίλοι, το τεχνητό μαύρισμα, η έκθεση στον ήλιο, το οικογενειακό ιστορικό.

Πρόληψη: γυναίκες , άνδρες 20 ετών και άνω πρέπει να κάνουν Χαρτογράφηση Σπίλων από ειδικό γιατρό και κλινική εξέταση ύποπτων σπίλων κάθε ένα έτος.

Το 90% των μελανωμάτων όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούν να θεραπευτούν εάν διαγνωστούν έγκαιρα.

Για το λόγο αυτό το ΚΕΠ Υγείας του δήμου μας καλεί όλους τους δημότες και δημότισσες 20 ετών και άνω να δηλώσουν συμμετοχή για να εξεταστούν προληπτικά για μελάνωμα .

Πληροφορίες /ραντεβού στο τηλέφωνο: 2296021012 από τις 8.00 έως 14.00.

Ο αριθμός των εξετασθέντων είναι περιορισμένος, παρακαλούμε κλείστε έγκαιρα το ραντεβού σας .