Δίνουν τσάμπα το Φιξ για «Christmas Park»

Δωρεάν παραχωρεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής το κτήμα Φιξ σε ιδιώτη για τη λειτουργία «χριστουγεννιάτικου χωριού» για 40 ημέρες! Έτσι έγινε γνωστό στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, όπου με εισήγηση του Νίκου Μπάμπαλου πάρθηκε η απόφαση με τις ψήφους της παράταξης του δημάρχου.

Η απόφαση αναφέρει ρητά: «Αντί μισθώματος η εταιρία προσφέρεται να αναλάβει όλες τις δαπάνες που θα περιλαμβάνουν α) χριστουγεννιάτικη αγορά με 15 – 20 ξύλινα στολισμένα σπιτάκια με προτεραιότητα στις τοπικές επιχειρήσεις, β) Christmas Fun Park (τρενάκι, τραμπολίνο, καρουζέλ και κερματοφόρα παιχνίδια) , γ) χριστουγεννιάτικο φωτισμό, διάκοσμο και εξοπλισμό, δ) δωρεάν δράσεις και διαδραστικά παιχνίδια για τα παιδιά, ε) παιδικές θεατρικές παραστάσεις, στ) σπιτάκι Άγιου Βασίλη, ζ) σπιτάκι ταχυδρομείου του Άι Βασίλη, η) χριστουγεννιάτικο δένδρο led 8 – 9 μέτρων και θ) σπιτάκι δωρεάν δραστηριοτήτων».

Από τα έσοδα του ιδιώτη, μέσω των παιχνιδιών και των δράσεων, ο Δήμος δεν θα λάβει το παραμικρό αφού δεν έχει ορίσει ποσό εκμίσθωσης ή ποσοστό επί των κερδών. Στην απόφαση προβλέπεται ότι η είσοδος στον χώρο του πάρκου θα είναι ελεύθερη αλλά είναι άγνωστο ποιες και τι είδους δραστηριότητες θα μπορούν να απολαύσουν οι δημότες δωρεάν. Ο Δήμος, μάλιστα, θα είναι και υπεύθυνος για την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να προσδιορίζεται αν θα πληρώσει το κόστος κατανάλωσης ο ιδιώτης.

Ήδη από την πλευρά της αντιπολίτευσης έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις. Ο πρώην δήμαρχος Παντελής Βλασσόπουλος τόνισε πως ο Δήμος με αυτόν τον τρόπο καταγράφει σημαντική απώλεια εσόδων για έναν χώρο που κόστισε 6.500.000 ευρώ. Υπογράμμισε ακόμα ότι δεν έγινε διαγωνισμός για την παραχώρηση, ενώ σημείωσε ότι ο Δήμος Αθηναίων εισπράττει 60.000 ευρώ για το αντίστοιχο διάστημα και 8% στις ακαθάριστες εισπράξεις του χρήστη ενοικιαστή της «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ».

Από την ΕΚΦΡΑΣΗ που κυκλοφορεί.