Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης: ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού

|||

|||

         Υιοθέτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αργυρούπολης – Ελληνικού του ψηφίσματος που πρότεινε η “Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης – Ελληνικού”.Ανακοίνωση της Παράταξης

 

         Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης – Ελληνικού” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

         Μετά από πρωτοβουλία της παράταξής μας υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το ψήφισμα που παραθέτουμε παρακάτω για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού.
Επιδίωξη μας είναι να αποτραπεί το ξεπούλημα του πολύτιμου αυτού αγαθού που θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην τιμή και στην ποιότητά του και φυσικά στρέφεται σε βάρος των συμπολιτών μας.
 
 
        Το ψήφισμα καταψηφίστηκε από τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.
 
       
        Το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:
 
 
        “Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού – Αργυρούπολης εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στην ιδιωτικοποίηση του νερού και ζητά:
 
 
       Να ακυρωθεί άμεσα ο Διαγωνισμός για τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (Ε.Υ.Σ.) της Αττικής (φράγματα και ταμιευτήρες Ευήνου, Μόρνου, Μαραθώνα, λίμνης Υλίκης, γεωτρήσεις Πάρνηθας και Βοιωτικού κάμπου, υδραγωγεία, δίκτυα μεταφοράς 400 χλμ, αντλιοστάσια) που εμπλέκει ιδιωτικά συμφέροντα στην ποιότητα και στην τιμή του νερού για τους πολίτες.
 
 
       Να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ (ΣτΕ Ολ 190-1/2022) για την απαγόρευση της αποξένωσης του κράτους, από τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης του νερού. Να ακυρωθεί η νομοθετική ρύθμιση που έγινε με το νόμο για το περιβάλλον που ψηφίστηκε στις 29/7/2022, με σκοπό να παρακαμφθούν οι παραπάνω αποφάσεις του ΣτΕ. Να επιστραφούν άμεσα οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ από το Υπερταμείο στο Κράτος.
 
 
       Το νερό είναι συλλογικό κοινωνικό αγαθό και συνδέεται με την ύπαρξη και την ευημερία του ανθρώπου. Οι υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης αποτελούν ζωτικό ανθρώπινο δικαίωμα (ψήφισμα 64/292 του 2010 της ΓΣ του ΟΗΕ), δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο κερδοσκοπίας και δεν ιδιωτικοποιούνται.””
Το κίνημα για την διασφάλιση της δημόσιας διαχείρισης του νερού αναπτύσσεται, αποκτά ευρύτητα και δυναμώνει στη χώρα μας. Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το θέμα υπάρχουν εδώ
 
 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *