Διαγωνισμό σεναρίου για μαθητές διοργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Διαγωνισμό σεναρίου για μαθητές των σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης διοργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης. Ο διαγωνισμός φέρει τον τίτλο: “Πώς φαντάζεσαι τον κόσμο που θέλεις να ζήσεις”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης είναι η παρακάτω:

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης συνεχίζοντας την προσπάθειά της να διαδώσει την Έβδομη Τέχνη σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διοργανώνει διαγωνισμό σεναρίου με θέμα:  

«Πώς φαντάζεσαι τον κόσμο που θέλεις να ζήσεις;».

Πρόκειται για ακόμα μία πρωτοβουλία η οποία γίνεται σε συνεργασία με επαγγελματίες του χώρου του Κινηματογράφου.

Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, καλούνται να γράψουν τη δική τους ιδέα για σενάριο και να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό σεναρίου, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους στο «καυτό» θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Ο διαγωνισμός αυτός έχει σκοπό να επαναπροσδιορίσει την σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον του, καθώς επίσης να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά που είναι το μέλλον του πλανήτη μας και οι διαμορφωτές του.

Τα σενάρια που θα επιλεγούν θα αποτελέσουν αφετηρία, για να πραγματοποιηθεί ένα Εργαστήρι Σεναρίου και ένα Εργαστήρι Ηχοληψίας και Μουσικής Επένδυσης ώστε στη συνέχεια να δημιουργηθεί μία ταινία μικρού μήκους, η οποία θα ταξιδέψει το Δεκέμβριο του 2024 στο Camera Zizanio, το Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους!

Τα παιδιά μπορούν να στέλνουν τις ιδέες τους μέχρι την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στο email της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης kinlespef@gmail.com.

Οι καλύτερες συμμετοχές θα βραβευθούν στο Φεστιβάλ Παιδιού 2024!!!