Δήμος Αγ. Παρασκευής: Γίνε η «ασπίδα προστασίας» για τον Υμηττό και τον Λόφο Τσακού

Σε καθαρισμό και καλλωπισμό του Υμηττού και του Λόφου Τσακού προχωρά ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού- Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ την Κυριακή 14 Απριλίου. «Γινόμαστε η «ασπίδα προστασίας» για τον Υμηττό και τον Λόφο Τσακού», το μήνυμα του Δήμου.

Με ανακοίνωσή του αναφέρει ακόμα:

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην περιβαλλοντική εθελοντική δράση «Let’s do it Greece» που στόχο έχει να ενθαρρύνει και να οργανώσει εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε επιλεγμένα σημεία, με σκοπό την αφαίρεση παράνομων απορριμμάτων από δημόσιους χώρους.

Τα σημεία συνάντησης για τη δράση της Κυριακής είναι:

Για τον καθαρισμό στον Υμηττό

  • Στις 10 π,μ. στο Πυροφυλάκιο ΣΕΠΠΒΑΤΥ (Παραπλεύρως Ι.Μ. Αγ. Ιωάννη Κυνηγού)

Για τον καθαρισμό στον Λόφο Τσακού

  • Στις 10.30 π.μ. 5ο Γυμνάσιο (Κριεζώτου κ. Λέλας Καραγιάννη)

Το “Let’s do it Greece”  είναι μια κίνηση πολιτών στην Ελλάδα που έχει ως στόχο τη βελτίωση του περιβάλλοντος μέσω συλλογικής δράσης. Γίνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας “Let’s Do It”, μία κίνηση που ξεκίνησε από την Εσθονία το 2008 με στόχο τον παγκόσμιο καθαρισμό της φύσης από απορρίμματα. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές σε διάφορες χώρες συμμετέχουν στην εκστρατεία, καθαρίζοντας πάρκα, παραλίες, δρόμους και άλλους δημόσιους χώρους.

Με αυτόν τον τρόπο, η παγκόσμια εκστρατεία “Let’s Do It” δεν βελτιώνει μόνο το περιβάλλον και την καθαριότητα των κοινοτήτων, αλλά και ευαισθητοποιεί τους ανθρώπους για τη σημασία της βιώσιμης συμπεριφοράς και της συλλογικής δράσης για το κοινό καλό.