Διαδήλωση ενάντια σε πλειστηριασμούς και εξώσεις το Σάββατο

Σε διαδήλωση ενάντια σε πλειστηριασμούς και εξώσεις καλεί το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στις 1.00′ μ.μ. η “Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών” με τόπο συνάντησης τον σταθμό του ηλεκτρικού της Καλλιθέας και κατεύθυνση σε εταιρεία που έχει αγοράσει “κόκκινα” δάνεια πολιτών κι επιχειρεί πλειστηριασμούς σε βάρος τους.

Αναλυτικά, το ρεπορτάζ (πηγή: www.efsyn.gr) έχει ως εξής:

Τις εβδομαδιαίες παρεμβάσεις στις servicers συνεχίζει η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, καθώς χιλιάδες υπερχρεωμένοι πολίτες ζουν υπό την δαμόκλειο σπάθη των πλειστηριασμών και των εξώσεων.

Μέλη της διαμαρτυρήθηκαν χθες στα γραφεία της doValue στο Μοσχάτο, τονίζοντας, όπως αναφέρεται στο κάλεσμα, ότι «αφότου ανέλαβε τη διαχείριση του πακέτου των δανείων της “Εθνικής μας τράπεζας” τα οποία πουλήθηκαν  το 2020 στο αρπαχτικό fund της Frontier, τα ξεσπιτώματα εκατοντάδων ευάλωτων και ανήμπορων συνανθρώπων μας έχουν γίνει καθημερινότητα».

Χάρη στην κινητοποίηση ανεστάλησαν δύο πλειστηριασμοί, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για βιώσιμες ρυθμίσεις σε άλλες υποθέσεις δανειοληπτών.

Η Πρωτοβουλία συμμετέχει το Σάββατο 2 Μαρτίου σε νέα κινητοποίηση στην ίδια εταιρεία μαζί με τον «Διαρκή Αγώνα για την ταξική απελευθέρωση», συλλογικότητες στέγης και πρωτοβουλίες γειτονιάς, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Ανοιχτής συνέλευσης ενάντια σε πλειστηριασμούς και εξώσεις.

Η συνέλευση θα πραγματοποιήσει διαδήλωση με αφετηρία το σταθμό του ηλεκτρικού στην Καλλιθέα στη 13:00, διεκδικώντας το δικαίωμα στη στέγαση «απέναντι σε funds, servicers και κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα».