Δ. Τσίκνας: Προσβλητική και παραπλανητική η ανακοίνωση Σαραούδα

Στην ανακοίνωση Σαραούδα (για την ψήφο που έδωσαν δημοτικοί σύμβουλοι) για τις μελέτες απαντά ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος

Η ανακοίνωση:

Τον τελευταίο καιρό στην πόλη μας, κάποιοι προσπαθούν με ποικίλους τρόπους, να διαταράξουν την ομαλή λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων καθώς και των πολιτικών και αυτοδιοικητικών φορέων, εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου του 2023.

Δυστυχώς πρωταγωνιστές τέτοιων ενεργειών αναδεικνύονται η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Σαραούδας.

Η επιθετική, προσβλητική και παραπλανητική ανακοίνωση της «Ελπίδας για τη Μεταμόρφωση» σχετική με την ψήφο δημοτικών παρατάξεων και «συνήθων» δημοτικών συμβούλων σε συγκεκριμένα θέματα που απασχόλησαν την πόλη μας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι μία ευθεία επίθεση και προσβολή στην ελεύθερη βούληση και έκφραση των δημοκρατικά εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων.

Αλίμονο, αν νομίζουν κάποιοι, ότι δημοτικοί σύμβουλοι και παρατάξεις θα σωπάσουν με μια ανακοίνωση ή με κατευθυνόμενες προβοκάτσιες από τη Δημοτική αρχή.

Κάτι τέτοιες ενέργειες μας δυναμώνουν και μας πεισμώνουν περισσότερο, γι’ αυτό σας προτρέπω να μην συνεχίσετε να πολιτεύεστε μ΄αυτόν τον τρόπο.

Τα θέματα που διαφωνήσαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν απλά και συγκεκριμένα και αιτιολογηθήκαν απόλυτα από εμάς που τα καταψηφίσαμε.

Δεν τα «ρίξαμε» ούτε στον πόλεμο της Ουκρανίας, ούτε στην επιδημία του κορονοϊού, ούτε στην ελληνική γραφειοκρατία ή σε ότι άλλο επιχείρημα εσείς έχετε σκαρφιστεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα, για να δικαιολογήσετε την αναποτελεσματικότητά σας σε πολλά και κύρια προβλήματα που απασχολούν την πόλη μας και απαιτούν άμεσες λύσεις.

Οι συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις, αφορούν μελέτες και όχι έργα -που σκοπίμως αποκρύπτετε στην ανακοίνωσή σας- οι οποίες δεν βρίσκονταν στο πρόγραμμα που κατέθεσε η παράταξη «Ελπίδα» το 2019 και για το οποίο ψηφίστηκε από τον λαό της Μεταμόρφωσης να εφαρμόσει.

Επίσης, το τεχνικό πρόγραμμα του 2023 που καταθέσατε, σχεδόν το σύνολο της αντιπολίτευσης το καταψήφισε.

Τέλος, διατυπώθηκε η άποψη, ότι το ύψος της τελικής δαπάνης των συγκεκριμένων μελετών θα είναι υπέρογκο και αυτές θα μπορούσαν να γίνουν με ελάχιστα χρήματα, αφού άλλωστε υπάρχουν στη διάθεσή σας και άρτια στελεχωμένη Τεχνική Υπηρεσία και δύο έμπειροι και καταρτισμένοι έμμισθοι ειδικοί (τεχνικοί) σύμβουλοι. Αν τους είχατε ήδη δώσει την εντολή να ασχοληθούν, ίσως τώρα να μιλούσαμε για χρηματοδότηση έργων και όχι μελετών.

Στο κάτω κάτω δεν πρόκειται για κάποιο εξειδικευμένο έργο, αλλά για δύο απλά πανωσηκώματα!

Συμπέρασμα:

κ. Δήμαρχε,

στο πολιτικό μας σύστημα, μπορεί πρωταγωνιστής να είναι η εκάστοτε διοίκηση, όμως κι ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι θεσμοθετημένος και η ευθύνη της αναλόγως σοβαρή.

Οπότε καλό θα ήταν να μην παίζουμε με τους θεσμούς.

Ηρεμήστε, μην πανικοβάλλεστε, κάντε το καθήκον σας για όσο καιρό θα είστε διοίκηση και οι πολίτες θα αποφασίσουν για το μέλλον της πόλης μας.

Η δημοκρατία στην πόλη μας δεν απειλείται, δεν εκβιάζεται και συνεχίζει!

Υ.Γ. Προσωπικά, δεν δέχομαι οποιαδήποτε σύσταση για το πως θα αξιοποιήσω το δικαίωμα της ψήφου μου, από μια διοίκηση που εδώ και 1,5 χρόνο δεν έχει καταφέρει να αποδώσει σε μαθητές σχολείου ένα ασφαλές γήπεδο μπάσκετ!

Τσίκνας Δημήτρης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Μεταμόρφωσης

..

..

Σχετικό θέμα: Β. Καραβάκος: Ένα χιλιάρικο δίνει η Περιφέρεια και για τις δύο μελέτες