Χρ. Κανλής: Έχουμε χάσει πάνω από 20.000.000 ευρώ (video)

Το «ναυάγιο» των μεγάλων έργων, το όραμα της «Ενότητας» και οι βασικοί προγραμματικοί άξονες τέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης τύπου του υποψηφίου Δημάρχου με την «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» Χρήστου Κανλή.

«Τα μεγάλα έργα ξανά στο προσκήνιο»

Εισηγητικά ο υποψήφιος Δήμαρχος υπογράμμισε ότι «είμαστε η παράταξη των μεγάλων έργων». «Η Νέα Ιωνία έχει χάσει συνολικά πάνω από 20 εκ. ευρώ και πολύτιμο χρόνο», είπε για τα τρία μεγάλα έργα, δηλαδή το υπόγειο πάρκινγκ, τα αντιπλημμυρικά Περισσού και η πεζογέφυρα Παναγούλη, ενώ δεσμεύτηκε πως αυτά θα τεθούν ξανά στο προσκήνιο και θα λυθούν. Ο κ. Κανλής σημείωσε ότι «η δημοτική αρχή δεν έχει πετύχει καμία σημαντική χρηματοδότηση αυτά τα τέσσερα χρόνια, τονίζοντας ότι «αυτό είναι εγκληματικό».

Ανακύκλωση – καθαριότητα – καθημερινότητα

«Δεν μπορεί το 2023 να μην έχουμε ανακύκλωση στην πηγή», δήλωσε, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξει η κουλτούρα των πολιτών αλλά και η οικονομική διαχείριση. Βασικός στόχος της παράταξης είναι η μεταστέγαση του στόλου των απορριμματοφόρων, που παρά τις προσπάθειες της ως διοίκηση ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Κοινόχρηστοι χώροι, πλατείες, παιδικές χαρές

«Να εκμεταλλευτούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να αλλάξουμε τη μορφή των πλατειών και το ισοζύγιο του πρασίνου μέσα στην πόλη, με όρους απόλυτης προσβασιμότητας σε όλους τους δημότες», δήλωσε σχετικά. Ο Χ. Κανλής δεσμεύτηκε επίσης για τη δημιουργία ενός υπερκέντρου Αθλητισμού και Πολιτισμού, ενώ τόνισε ότι η Νέα Ιωνία μπορεί να γίνει «φάρος πολιτισμού».

Από την ΕΚΦΡΑΣΗ που κυκλοφορεί.