«Χορτάσαμε από λόγια» λέει η Ένωση Γονέων ΝΦ-ΝΧ

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ετοιμάζει η Ένωση Γονέων της πόλης για την κατάσταση των σχολείων. Την Τρίτη, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στον αντιδήμαρχο Παιδείας Θ. Λέκκα μεταφέροντας αναλυτικό υπόμνημα με τα προβλήματα των σχολικών μονάδων.

Με ανακοίνωση της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΝΦ-ΝΧ αναφέρει: «Τόσο τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης, όσο και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας μετέφεραν για ακόμη μια φορά στον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Λέκκα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, καταθέτοντας για άλλη μια φορά υπόμνημα για τα πιο επείγοντα προβλήματα, με έμφαση σε ότι διακυβεύει την ασφάλεια των μαθητών.

Έθεσαν επιτακτικά ότι δεν έχει καταβληθεί ούτε η Γ’ δόση των ΚΑΠ από τις σχολικές επιτροπές με αποτέλεσμα τα ταμεία πολλών σχολείων να έχουν “στεγνώσει”.

Τονίστηκε το πολύ σοβαρό θέμα του προσεισμικού ελέγχου, η αναγκαιότητα του οποίου επιβεβαιώθηκε με την πρόσφατη σεισμική δόνηση που άφησε μια μεγάλη ρωγμή σε αίθουσα του 1ου Γενικού Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας.

Σημείωσαν ότι κανένα σχολείο δεν είναι εφοδιασμένο με πιστοποιητικό καταλληλόλητας, ενώ παραμένει σε ανεπαρκή αριθμό το προσωπικό καθαριότητας, υπάρχουν ελάχιστοι φύλακες και κανένας εργαζόμενος γενικών καθηκόντων.


Οι γονείς απαιτούν:

  • Άμεση καταβολή των επιχορηγήσεων (Γ Δόση ΚΑΠ) στα σχολεία.
  • Διασφάλιση της θέρμανσης και της ορθής λειτουργίας όλων των σχολείων.
  • Κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό
  • Παρεμβάσεις ΤΩΡΑ για άρση των επικινδυνοτήτων και των πιο επειγόντων προβλημάτων Χρονοδιάγραμμα και πρόγραμμα εργασιών για κάθε σχολική μονάδα

Κάτω από την πίεση των γονιών  αντιδήμαρχος Παιδείας δεσμεύτηκε ότι θα κατατεθούν οι πιστώσεις των ΚΑΠ στα σχολεία αποδίδοντας την καθυστέρηση σε “γραφειοκρατικά προβλήματα”, ενώ έδωσε μια αόριστη υπόσχεση ότι θα αντιμετωπιστούν μέσα στον επόμενο μήνα τα πιο άμεσα ζητήματα ασφαλείας των σχολείων του δήμου. 

Επειδή όμως από λόγια έχουμε χορτάσει, η Ένωση καλεί σε συνέχιση των κινητοποιήσεων:

Aύριο Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 7:00 παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει στο Πνευματικό Κέντρο