Συνελήφθη γιατί ύψωσε τις σημαίες της Ελλάδας και της Παλαιστίνης

Η αστυνομία συνέλαβε και οδηγεί στη δικαιοσύνη 22χρονο Παλαιστίνιο που ύψωσε την παλαιστινιακή και την ελληνική σημαία στο Σύνταγμα!

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της τεράστιας διαδήλωσης την Κυριακή 5 Νοεμβρίου νεαρός Παλαιστίνιος σκαρφάλωσε σε κολώνα στο Συντάγμα κρατώντας στα χέρια του ένα κοντάρι με μία παλαιστινιακή και μία ελληνική σημαία, τις οποίες και τοποθέτησε μαζί.

Βλέποντας τις εικόνες ακροδεξιά accounts στα social media παραποίησαν το γεγονός προβάλλοντας φωτογραφίες, οι οποίες έδειχναν τον νεαρό να κρατάει μόνο τη σημαία της Παλαιστίνης καταγγέλοντας πως έβγαλε την ελληνική για να βάλει της χώρας του. Το συγκεκριμένο θέμα αναπαρήγαγε και ο Θάνος Πλεύρης.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως σε βίντεο που κυκλοφορούν φαίνεται καθαρά ότι ο 22χρονος όχι απλά κρατούσε τη σημαία της Ελλάδας και της Παλαιστίνης μαζί αλλά προσπέρασε και δύο ελληνικές σημαίες που ήταν τοποθετημένες πιο χαμηλά.

Σύλληψη για τη διεθνή εικόνα της χώρας;

Ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου από τη μεριά του δίνει μια διαφορετική εκδοχή αναγνωρίζοντας πως ο νεαρός τοποθέτησε και τις δύο σημαίες, προκαλώντας εύλογα το ερώτημα γιατί αποτελεί αδίκημα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η δικογραφία αφορά στο άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει: «Όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών».

Για τις αρχές, λοιπόν, φαίνεται πως ο νεαρός ενδέχεται να εξέθεσε το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του σε κίνδυνο αντιποίνων ή να έθεσε σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους με σύμμαχο του.