Αστυνομία στο Τρίτσης: «Δίνουν κομμάτι του πάρκου σε ιδιώτες»

Update: Ακυρώθηκε σήμερα ο διαγωνισμός, ενώ αποχώρησαν και οι αστυνομικές δυνάμεις

Από νωρίς δεκάδες κάτοικοι της περιοχής έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο του Πάρκου Τρίτσης για να μπλοκάρουν τον πλειοδοτικό διαγωνισμό του Φορέα Διαχείρισης, ενώ την τελευταία ώρα είναι αντιμέτωποι και με την «προκλητική στάση της αστυνομίας», όπως αναφέρουν στην ΕΚΦΡΑΣΗ.

Στη σχετική τους ανακοίνωση, τονίζουν πως ο Φορέας Διαχείρισης υλοποιεί το «σχέδιο Πατούλη» και δίνει «για 400€ τον μήνα τον χώρο που βρίσκεται μεταξύ του Γυμναστηρίου των Αγίων Αναργύρων και του Κέντρου της Γης, για παιδικές εκδηλώσεις και προβολή παιδικών παραστάσεων, με υπαίθριο πάγκο πώλησης σνακ και αναψυκτικών. Δηλαδή τον χώρο που ο κόσμος τον χρησιμοποιούσε ελεύθερα και δωρεάν τώρα θα πληρώνει για να κερδίζει ο ιδιώτης (φυσικό πρόσωπο ή εταιρεία).»

Η Συνέλευση Αγωνιζόμενων Κατοίκων για το Πάρκο Α. Τρίτσης αναφέρει αναλυτικά:

Ζούμε σε μία πόλη που οι κοινόχρηστοι δημόσιοι χώροι είναι ελάχιστοι και οι πνοές πρασίνου ακόμα λιγότερες. Οι περισσότερες περιοχές έχουν ελάχιστες πλατείες για τους κατοίκους και κούνιες για να παίξουν τα παιδιά. Τα πάρκα δε, μπορούμε να τα μετρήσουμε στα δάχτυλα των χεριών μας. Η Αθήνα είναι μία τσιμεντούπολη με έντονη ατμοσφαιρική ρύπανση και με «μίσος» απέναντι στους πεζούς. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία πόλη 5.000.000 κατοίκων.

Αστυνομία στο Τρίτσης: «Δίνουν κομμάτι του πάρκου σε ιδιώτες»

Εσύ είσαι ευχαριστημένος από την πόλη σου;

Το Πάρκο Τρίτση αποτελεί μία πνοή πρασίνου για όλες τις ηλικίες.

Κάθε Σαββατοκύριακο χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας το επιλέγουν για να περάσουν την μέρα τους μέσα στο πράσινο περπατώντας, παίζοντας, κάνοντας πικ νικ στην φύση. Τα πάρκα είναι το απόλυτο αντίδοτο σε πολλά δεινά του σύγχρονου κόσμου όπως είναι η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η άνοια, η κατάθλιψη και πολλά ακόμα. Όλα αυτά έχουν διαπιστωθεί μέσα από επιστημονικές μελέτες.

Επιλέγουμε το πάρκο Τρίτση γιατί μας αρέσει η επαφή με την φύση!

Επιλέγουμε το πάρκο Τρίτση για να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα!

Τώρα θέλουν ο περιφερειάρχης Πατούλης και η διοίκηση του Πάρκου να το τσιμεντοποιήσουν και να το εμπορευματοποιήσουν. Τα σχέδια και οι αλλαγές που θα δούμε μπροστά μας, είναι καταστήματα/ μεταλλικά δεντρόσπιτα, πάρκινγκ, «έξυπνα» παγκάκια, οπτικές ίνες, ενοίκιο για τα υπαίθρια πάρτυ, γλέντια, εκδηλώσεις, φασαρία, κυκλοφορία αυτοκινήτων μέσα στο πάρκο , αυτοκίνητα ασφάλειας κ. α. να βολτάρουν συνεχώς στα τσιμεντωμένα μονοπάτια, χαλίκι

παντού.

Πόσο ακόμα τσιμέντο σε αυτή την πόλη;

Θέλουν να κόψουν δέντρα για να φτιάξουν καφετέριες και ταβέρνες.

Πόσες ακόμα καφετέριες και ταβέρνες σε αυτή την πόλη?

Στην Αθήνα αν θέλουμε να πάμε για ποτό, καφέ και φαγητό υπάρχουν άπειρες επιλογές.

Δεν έχουμε ανάγκη από κάτι τέτοιο.

Έχουμε ανάγκη από πάρκα, πλατείες, πράσινο και πεζοδρόμια.

Θέλουν να πληρώνεις λεφτά για να κάνεις το πάρτυ του παιδιού σου στο πάρκο.

Να πληρώνεις λεφτά για να νοικιάσεις κάτι που σου ανήκει ήδη?

Το πάρκο Τρίτση ανήκει στον λαό. Τα κατώτερα οικονομικά στρώματα θα τα αποκλείσουν ακόμα και από τους ελευθέρους δημόσιους χώρους.

Θέλουν να παραχωρήσουν σε ιδιώτες για να το εκμεταλλευτούν οικονομικά.

Πόση ακόμα εκμετάλλευση, κέρδη ακόμα και από το οξυγόνο της φύσης;

Περιφέρεια Φορέας προκαλούν. Το σχέδιο Πατούλη – Φορέα υλοποιείται πριν συζητηθεί – αποφασιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο και πριν ακόμα λήξει η εικονική διαβούλευση που έχουν προκηρύξει οι ίδιοι.

Μετά την εκμίσθωση του πάρκου για την έκθεση αυτοκινήτων πριν λίγο καιρό, μετά τα ρεζερβέ τραπέζια για εκδηλώσεις και την παραχώρηση χώρων για τηλεοπτικά γυρίσματα εγκαινιάζεται μια νέα περίοδος εκμετάλλευσης του πάρκου από επιχειρηματικά συμφέροντα.

Την Παρασκευή 30/6 στις 10 πμ στα γραφεία του Φορέα ετοιμάζουν πλειοδοτικό διαγωνισμό. Για 400€ τον μήνα δίνουν τον χώρο που βρίσκεται μεταξύ του Γυμναστηρίου των Αγίων Αναργύρων και του Κέντρου της Γης, για παιδικές εκδηλώσεις και προβολή παιδικών παραστάσεων, με υπαίθριο πάγκο πώλησης σνακ και αναψυκτικών. Δηλαδή τον χώρο που ο κόσμος τον χρησιμοποιούσε ελεύθερα και δωρεάν τώρα θα πληρώνει για να κερδίζει ο ιδιώτης (φυσικό πρόσωπο ή εταιρεία).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΥΡΩ

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

ΔΕΝ ΑΝΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΑΣΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΝΙΘΟΠΑΝΙΔΑ ΤΟΥ

Μην τους αφήσουμε να καταστρέψουν και τα τελευταία πράσινα μέρη αυτής της πόλης.

Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε – Μην τους αφήσουμε να μας πάρουν αυτό που ήδη μας ανήκει.

Έλα να παλέψουμε για την αποτροπή των σχεδίων του Πατούλη και της Κυβέρνησης της ΝΔ, για τσιμεντοποίηση-εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση του Πάρκου.

Έλα να διεκδικήσουμε τη συντήρηση του Πάρκου σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους και την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του” με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να σταματήσουν να μας λένε, πως «το πάρκο πρέπει να βγάζει τα λεφτά του, γι’ αυτό έχει ανάγκη τους ιδιώτες».