Μέ μήνυση σταμάτησαν οι εργασίες στην Αγ. Τριάδος

Με παρέμβαση των κατοίκων και μήνυση σταμάτησαν οι εργασίες στο παρκάκι επί της Αγίας Τριάδος και Ψαρών, στην Αγία Παρασκευή, για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων. Σε συγκέντρωση καλούν κάτοικοι της περιοχής στις 8 το απόγευμα, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά την ανάκληση της απόφασης.

..

Σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουνίου, το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στο παρκάκι επί της Αγίας Τριάδος και Ψαρών, μετά την παραχώρηση προς χρήση μέρους του πρασίνου σε επιχείρηση. Στο σημείο από νωρίς βρέθηκαν κάτοικοι και μέλη της αντιπολίτευσης (Γ. Σταθόπουλος, Ηλ. Τσιμπουκάκης, Π. Αντωνίου) για να διαμαρτυρηθούν. Οι κάτοικοι, μάλιστα, διοργανώνουν νέα συγκέντρωση στο σημείο σήμερα στις 8 το απόγευμα.

..

Μιλώντας στην ΕΚΦΡΑΣΗ ο πρώην Δήμαρχος, Γιάννης Σταθόπουλος, κατήγγειλε πως υπάλληλοι του Δήμου «έκοψαν την παροχή του νερού στο σημείο των εργασιών», καθώς ο ιδιώτης έσκαβε για να βάλει ομπρέλες. Ενημέρωσε, μάλιστα, και για την εισήγηση που συνυπογράφουν όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης ζητώντας την ανάκληση της απόφασης παραχώρησης του χώρου.

..

«Το μαγαζί όχι απλά βάζει τραπεζοκαθίσματα αλλά ξηλώνει όλο το πράσινο και εχει φέρει χαλίκι να βάλει μαζί με πλαστικό χλοοτάπητα και μεταλικές κατασκευές», καταγγέλλει από τη μεριά του το «Φυσάει Κόντρα». Σημειώνει επίσης ότι «όλα αυτά έγιναν χωρίς άδεια τεχνικών έργων. Χωρίς τεχνικό συνεργείο αλλά με υπάλληλους του μαγαζιού».

..

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Ο Δήμος δεν έχει σχέση – Οι εργασίες γίνονται από τον ιδιώτη

..

Απαντώντας στις σχετικές καταγγελίες ο Δήμος Αγίας Παρασκευής διευκρινίζει ότι «δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις εργασίες που εκτελούνται από τις πρωινές ώρες στην πλατεία Αγίας Τριάδος και Ψαρών». «Οι όποιες εργασίες πραγματοποιούνται από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, στο πλαίσιο της σχετικής σύμβασης παραχώρησης για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων», προσθέτει.

..

Τέλος υπενθυμίζει πως «βάσει της σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, ο καταστηματάρχης έχει τη συμβατική υποχρέωση να επιστρέψει τον χώρο όπως ακριβώς τον παρέλαβε».