Απόπειρα φίμωσης καταγγέλλει ο σύλλογος του Προφήτη Ηλία (Video)

Για προσχηματικούς λόγους η δημοτική αρχή Σαραούδα αρνήθηκε να αναγνωστεί και να συζητηθεί η επιστολή του Συλλόγου του Προφήτη Ηλία, όπως καταγγέλλει. «Οι εκλεγμένοι οφείλουν να εκπροσωπούν το συμφέρον των δημοτών και όχι την “καρέκλα”», λέει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος.

..

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος ζητάει την άμεση απόδοση της χρήσης του κτήματος Λαμπάκη στους κατοίκους, την άμεση κατασκευή της πλατείας Δεκελείας και Δημοκρίτου και την άμεση διάνοιξη της Βεροίας.

Ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος «Προφήτης Ηλίας» αναφέρει αναλυτικά:

Εκφράζουμε τη έντονη δυσαρέσκεια του Συλλόγου μας για την αρνητική πολιτική συμπεριφορά της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι στο Σύλλογο Προφήτη Ηλία.

Παρά τη ρητή διαβεβαίωση του Δημάρχου (παρουσία της ίδιας) την προηγούμενη ημέρα του Δ.Σ., ότι το έγγραφο αίτημα του Συλλόγου θα συζητηθεί στην συνεδρίαση της 12/7/2023, επικαλουμένη (προσχηματικά) έλλειψη υπογραφών στην ηλεκτρονική επιστολή μας (email) -που ουδέποτε ζητήθηκανόχι μόνο αρνήθηκε τη συζήτηση, αλλά και την απλή ανάγνωση της επιστολής προ ημερησίας διατάξεως, ενώ δεν έδωσε ούτε τον λόγο στον Πρόεδρο του Συλλόγου.

Δείτε στο βίντεο τον οξυμένο διάλογο:

Δεδομένου ότι οι “εκλεγμένοι” οφείλουν να εκπροσωπούν και να υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον των Δημοτών που τους εξέλεξαν (και όχι την “καρέκλα” η την αντιμισθία), η άρνηση συζήτησης δεν ήταν απλώς ενέργεια πολιτικής απαξίας κατά του ιστορικότερου Συλλόγου της Μετ/σης. Ηταν βλαπτική του δημοσίου συμφέροντος του Προφήτη Ηλία, που εύλογα αιτείται επίσπευση κρίσιμων δημόσιων έργων προ των εκλογών. Μετά τις εκλογές τίποτα δεν κινείται!

Ο Σύλλογος «Προφήτη Ηλία» που προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον της πόλης από το 1954, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ & ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΑΙΝΕΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, αλλα δεν θα σταματήσει τους αγώνες του επειδή απλώς είναι προεκλογική περίοδος.

Αιτείται από τώρα συζήτηση στο Δ.Σ. το Α΄ 10ήμερο Σεπτεμβρίου 2023, αναφορικά με την πρόοδο των σημαντικότερων δημόσιων έργων της περιοχής μας. (ΣΣ: θα κομίσει και υπογραφές!). Ήτοι:

  1. Άμεση απόδοση της χρήσης στους πολίτες του -μετα 30 χρόνια αγώνων του Συλλόγου αγορασθέντος κτήματος Λαμπάκη (καθαρισμός χόρτων, κλάδεμα δέντρων, περίφραξη, παγκάκια κλπ)
  2. Άμεση κατασκευή της πλατείας Δεκελείας και Δημοκρίτου, που από 30ετίας παραμένει
    χώρος εγκαταλειμμένων αυτ/των. (Αναμένουμε βήματα προόδου των έργων προ των εκλογών)
  3. Άμεση διάνοιξη πρωτίστως της ΒΕΡΡΟΙΑΣ – δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε στο μελλοντικόπρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής!- της Ελευθερίας και Αγ. Φανουρίου, ώστε να λειτουργήσει στοιχειωδώς η εφαρμοσθείσα κυκλοφοριακή μελέτη. (Αναμένουμε βήματα προ των εκλογών)

Ελπίζουμε ότι μέχρι τότε η Δημοτική Αρχή θα έχει κάνει σημαντικά βήματα στα ανωτέρω έργα, για τα οποία μας έχουν δοθεί άπειρες υποσχέσεις.