Αποφυλακίζεται η μητέρα της 12χρονης – Αποφασίζουν για τα ελαφρυντικά

Εκτός φυλακής θα βρίσκεται από σήμερα η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό που θα μπορέσει μετά από τόσους μήνες κράτησης να επιστρέψει πίσω στο παιδί της.

Παράλληλα Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας συνεχίζει με τις αποφάσεις επί των ελαφρυντικών που θα αιτηθούν οι καταδικασθέντες.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Ηλία Μίχο για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας, της κατάχρησης ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, της πορνογραφίας ανηλίκου, της εμπορίας ανηλίκου καθώς και της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών.

O τρίτος εκ των βασικών κατηγορουμένων, ο αποκαλούμενος «Μιχάλης», κρίθηκε ένοχος για μαστροπεία και παιδική πορνογραφία και αθώος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο .

Άλλοι 16 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής. Επίσης ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία.

ΚΕΔΔΑ: Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων, μαστροπών και παιδοβιαστών

Την καταδίκη των δραστών και την απελευθερώση της μητέρας της 12χρονης σχολιάζει με ανακοίνωση της η Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη (Κ.Ε.Δ.Δ.Α.) αναφέροντας:

Ένας αγώνας που δόθηκε όλους αυτούς τους μήνες για την καταδίκη του παιδοβιαστή και μαστροπού Μίχου, των άλλων βιαστών και την απαλλαγή της μητέρας, που τον κατήγγειλε από την κατηγορία της μαστροπείας, έχει μια πρώτη δικαίωση. Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων, μαστροπών και παιδοβιαστών και την κάλυψη τους από κυβερνητικούς, κρατικούς, επιχειρηματικούς, δικαστικούς, εκκλησιαστικούς κύκλους και τη διαπλοκή τους με αστυνομία και ΜΜΕ. Συνεχίζεται μέχρι να εξαλειφθούν αυτά τα κυκλώματα και να ξηλωθούν από κάθε γειτονιά τα πλοκάμια τους.

Η ΚΕΔΔΑ από την πρώτη στιγμή στήριξε ανεπιφύλακτα αυτό τον αγώνα και τη συγκρότηση της Επιτροπής αλληλεγγύης στην 12χρονη και το αίτημα της για την αποφυλάκιση της μητέρας.  Γιατί γνωρίζουμε ότι η φτώχεια δεν είναι συνώνυμη της ενοχής και όποια-ος είναι φτωχή-ός δεν σημαίνει ότι εκμεταλλεύεται σεξουαλικά τα παιδιά του. Γιατί γνωρίζαμε τη δύναμη των πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, των συστημικών ΜΜΕ που μπορούν να διασπείρουν κατασκευασμένες πληροφορίες, να θολώνουν τα νερά, να σπέρνουν αμφιβολίες για το δίκιο για να μεταθέτουν και συγκαλύπτουν τις ευθύνες των δικών τους ανθρώπων και να διαμορφώνουν την «κοινή γνώμη». Αντισταθήκαμε στην προπαγάνδα που ήθελε να ξεπλύνει τους κατηγορούμενους βιαστές που αποκαλύφτηκαν και οι διασυνδέσεις τους με φιλοκυβερνητικά και  χρυσαυγίτικα άτομα.

Το σύστημα είναι σκληρό και ανελέητο και επιχειρεί να ποδοπατά όποιον-α αντιστέκεται ανελέητα. Ταυτόχρονα, και από τη συγκεκριμένη δίκη στόχευε να στείλει ένα μήνυμα ότι θα βρίσκει το μπελά του όποιος τα βάζει μαζί του και ότι μπορεί να ενοχοποιεί όποιον-α καταγγέλλει τους έχοντες υψηλή προστασία και να προστατεύει τους δικούς του ανθρώπους. Αυτό το διπλό μήνυμα εξέπεμπε και η πρόταση της εισαγγελέως.

Το κράτος με τις ανύπαρκτες κοινωνικές δομές, οι άφαντες κοινωνικές  υπηρεσίες περιφέρειας και δήμου Αθήνας ούτε πριν έδωσαν την παραμικρή στήριξη στην οικογένεια με τα 8 παιδιά, ούτε μέχρι σήμερα στο πολύμηνο διάστημα που η μάνα ήταν προφυλακισμένη και τα ανήλικα παιδιά στη φροντίδα γιαγιάς και θείας.

Το δίκαιο του αιτήματος της αποφυλάκισης της μητέρας, που ζητούσαμε από την πρώτη στιγμή, είναι πλέον πασιφανές και με τη σφραγίδα του δικαστηρίου με καθοριστική τη στάση των ενόρκων. Πώς, όμως, θα επουλωθούν οι πληγές που άφησε η στέρηση των παιδιών από τη μάνα τους όλους αυτούς τους δύσκολους μήνες; Ποια θα είναι η μέριμνα για την αποκατάσταση τους και την οικονομική συνδρομή στην οικογένεια ;

Η αλληλεγγύη από τα σωματεία των εκπαιδευτικών, από τη Λ.Σ. Κολωνού-Σεπολίων-Ακ. Πλάτωνα και η Επιτροπή Αλληλεγγύης στην 12χρονη που συγκροτήσαν μαζί και άλλες συλλογικότητες, οι ενημερώσεις, οι εκδηλώσεις και οι αγωνιστικές δράσεις συνέβαλαν να αναδειχτεί η υπόθεση, τα κυκλώματα, οι ευθύνες, η επιχείρηση συγκάλυψης και να μην υπάρξει κουκούλωμα.

Η αλληλεγγύη νίκησε.  Συνεχίζουμε. 

Κ.Ε.Δ.Δ.Α. – Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη