Αποδοκίμασαν τον Κ. Μητσοτάκη στον Άγιο Σάββα (video)

Δεκάδες υγειονομικοί και ασθενείς του νοσοκομείου Άγιος Σάββας αποδοκίμασαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη σημερινή επίσκεψη του, με φόντο τα περιστατικά σε Κω και Νέα Μάκρη.

Αντιδράσεις προκάλεσε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Γιατροί και ασθενείς συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του και αποδοκιμάζοντας τον. Μάλιστα, φαίνεται πως υπήρξε και μικροένταση με την ασφάλεια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

«Κόσμος πεθαίνει περιμένοντας ασθενοφόρο και στήνουν προεκλογική φιέστα»

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας» αναφέρει:

«Την ώρα που πεθαίνει κόσμος από την έλλειψη ασθενοφόρων, επειδή χρειάζεται να μετακινείται χιλιόμετρα για να βρουν Επείγοντα κι ένα γιατρό μετατρέπουν τα Δημόσια νοσοκομεία σε σκηνικό για προεκλογική φιέστα!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ανεπιθύμητος στον Άγιο Σάββα!

Αυτό φωνάζαμε οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου σήμερα στο προαύλιο….

Είναι πρόκληση! Ο πρωθυπουργός που είναι υπεύθυνος για τους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας, τους νεκρούς στα Τέμπη και αυτούς που καθημερινά χάνονται σε εργατικά ατυχήματα ή γιατί δεν υπάρχουν γιατροί, ήρθε στον Άγιο Σάββα συνοδεία δεκάδων ασφαλιτών που τραμπουκησαν και απείλησαν το προσωπικό και προπηλάκησαν την πρόεδρο του σωματείου!

Παλεύουμε και διεκδικούμε για προσλήψεις, μονιμοποίησεις και χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων!! Ενάντια στην διάλυση, την απαξίωση και την Ιδιωτικοποίηση…

ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Κυρ. Μητσοτάκης: Κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησής μου το νέο ΕΣΥ

Κατά την επίσκεψη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και συζήτησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ», για τη χορήγηση θεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς στο σπίτι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε τα παρακάτω:

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πολύ σπουδαία δουλειά την οποία κάνετε. Ένα κορυφαίο δημόσιο νοσοκομείο ταγμένο στη μάχη της αντιμετώπισης των ογκολογικών περιστατικών. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ» ξεκινάει με πολύ σημαντικές και υψηλές προσδοκίες. Με απλά λόγια να το εξηγήσουμε, η δυνατότητα παροχής φροντίδας, νοσοκομειακής φροντίδας, στο σπίτι. Αντί να έρχεται ο ασθενής στο νοσοκομείο, πηγαίνει ο γιατρός και το νοσηλευτικό προσωπικό στο σπίτι για να χορηγήσει μια αντικαρκινική θεραπεία. Ένα πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και το οποίο σε πλήρη ανάπτυξη θα μπορεί να εξυπηρετεί 80 περιστατικά ημερησίως

Είναι ακόμα μια σημαντική τομή, η οποία γίνεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και η οποία μας δείχνει τον δρόμο για τη δημόσια υγεία του μέλλοντος την οποία και θέλουμε. Ποτέ δεν κρύψαμε τις μεγάλες δυσκολίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την απόλυτη δέσμευσή μου, το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας να αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης, εφόσον μας εμπιστευτούν και πάλι οι Έλληνες πολίτες.

Θέλω, όμως, με την ευκαιρία της επίσκεψής μου στον Άγιο Σάββα, να καταδείξω ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας παρά τις δυσκολίες, παρά τις αδυναμίες, λειτουργεί. Πολλές φορές λειτουργεί σε επίπεδα τα οποία είναι αξιοζήλευτα και σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η παροχή περίθαλψης που κάποιος μπορεί να έχει εδώ, στον Άγιο Σάββα, δεν νομίζω ότι έχει να ζηλέψει σε τίποτα από μεγάλα αντικαρκινικά κέντρα του εξωτερικού και ακριβώς αυτοί οι φάροι αριστείας μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι για εμάς ο πιλότος έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε αντίστοιχη ποιότητα παροχής υπηρεσιών σε όλο το ΕΣΥ ανεξαρτήτως το που θα βρίσκεται κάποιος ασθενής.

Οπότε και πάλι θέλω να συγχαρώ, όχι μόνο τη διοίκηση, αλλά κυρίως το προσωπικό του νοσοκομείου, γιατρούς νοσηλευτές, υποστηρικτικό προσωπικό, τεχνολογικό προσωπικό και για το γεγονός ότι στη διάρκεια της πανδημίας το νοσοκομείο εξακολουθούσε και λειτουργούσε και κατάφερε και εξυπηρέτησε όλες τις εκκρεμότητες που είχε, γιατί φυσικά η αντιμετώπιση ενός καρκίνου δεν μπορεί να περιμένει.

Οπότε κάνουμε σήμερα ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση που θέλουμε και με το καλό εδώ θα είμαστε για να μπορούμε να συνεχίσουμε πάντα να καινοτομούμε προς όφελος των ασθενών πρωτίστως, διότι μέσα από τα δικά τους μάτια πάντα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την εμπειρία της επικοινωνίας με το Εθνικό Σύστημα Υγείας.