ΠΟΕΔΗΝ: Σε 12 νησιά μόλις ένα ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι δομές υγείας στη νησιωτική Ελλάδα. «Μόλις ένα ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση σε 12 νησιά», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Μιλώντας στο OPEN για το θάνατο της 63χρονης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος εξήγησε ότι το ΕΚΑΒ επιχειρεί με μόλις ένα ασθενοφόρο σε Κάλυμνο, Κω, Λέρο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σάμο, Σύρο, Σαντορίνη και Τήνο.  

Πρόσθεσε πως στη Χίο και την Ικαρία το προσωπικό δεν επαρκεί για στελέχωση δεύτερου ασθενοφόρου σε όλες τις βάρδιες, ενώ στην Ίο, στην Κάρπαθο και στα Κύθηρα το ΕΚΑΒ λειτουργεί για ορισμένο διάστημα με 1-2 διασώστες.

«Πόσες ανθρώπινες ζωές θα κινδυνεύσουν ακόμη για να αποφασίσουν την επαρκή στελέχωση του ΕΚΑΒ με εξειδικευμένο προσωπικό στα νησιά μας;», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. «Ο πρώτος που θα καλέσει για τις πρώτες βοήθειες θα εξυπηρετηθεί στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα Ο δεύτερος θα περιμένει μέχρι να είναι διαθέσιμο το μοναδικό ασθενοφόρο ή θα μεταφερθεί σε καρότσα αγροτικού στο νοσοκομείο όπως συνέβη για μια ακόμη φορά στην Κω με αποτέλεσμα δυστυχώς να χαθεί άλλη μια ζωή», πρόσθεσε.