Απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων στην Αθήνα την 1η Νοεμβρίου

Σε απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλο τον νομό Αττικής προχωράει η αστυνομία για την 1η Νοεμβρίου! Σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια και την διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής επικαλείται η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της επετείου 10 χρόνων από τον θανάσιμο τραυματισμό δύο μελών της Χρυσής Αυγής Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη.

Η αστυνομία με μια εξισωτική κίνηση του πανευρωπαϊκού φασιστικού καλέσματος με τις συγκεντρώσεις των σωματείων και των φορέων της περιοχής, των οργανώσεων και των συλλογικοτήτων αποφασίζει συλλήβδην την απαγόρευση όλων των συναθροίσεων. Στις αντι-συγκεντρώσεις μάλιστα συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Ηρακλείου και της Μεταμόρφωσης, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου, η Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης», φοιτητικοί σύλλογοι και δεκάδες άλλα σωματεία.

Θυμίζουμε πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν και αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων οι οποίες καταδίκαζαν το φασιστικό κάλεσμα, λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και του Σιράζ Σαφτάρ στον Περισσό.

«Από τη διεξαγωγή τους (των συναθροίσεων), με δεδομένη την πόλωση μεταξύ των δύο χώρων (εθνικιστικού και αναρχικού/αντιεξουσιαστικού) α) επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας, β) απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής τόσο στην περιοχή των συναθροίσεων όσο και στην υπόλοιπη περιοχή του Νομού Αττικής, όπου πιθανολογείται η ταυτόχρονη παρουσία τους ή και η πραγματοποίηση ανάλογων συναθροίσεων», αναφέρει συγκεκριμένα η ΓΑΔΑ.