Να απαγορευθεί η φασιστική συγκέντρωση ζητάει το δημοτικό συμβούλιο Μεταμόρφωσης

Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε το ψήφισμα καταδίκης του πανευρωπαϊκού φασιστικού καλέσματος και στήριξης των αντιφασιστικών καλεσμάτων. Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μεταμόρφωσης συντάσσεται επίσης με τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής ζητώντας την απαγόρευση της συγκέντρωσης των νεοναζί.

Ζωντανά: Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Μεταμόρφωσης

Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Μακρίδης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κατέθεσε σχετικό ψήφισμα καταδίκης του ακροδεξιού καλέσματος καλώντας τον κόσμο να δείξει «σε κάθε γειτονιά πως οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι». «Οι εργατουπόλεις μας έχουν δώσει και θύματα στον αντιφασιστικό αγώνα», είπε ο κ. Μακρίδης ζητώντας «να σταθούμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Την ανάγκη να μην υπάρξει «καμία ανοχή απέναντι στον φασισμό» τόνισε ο Βασίλης Καραβάκος, επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών». «Στο Ηράκλειο υπήρχαν μπράβοι – φασίστες στις δημοτικές εκλογές “φρουρώντας” τα εκλογικά τμήματα», κατήγγειλε σχετικά με κάποιες περίεργες εικόνες από τη δεύτερη Κυριακή. Σημείωσε, μάλιστα, πως πριν μερικές εβδομάδες ο Δήμος Ηρακλείου ανακάλεσε την άδεια διεξαγωγής αντιφασιστικής σύσκεψης, που είχε παραχωρήσει στον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου. Μετά από την πολιτική αντιπαράθεση, όμως, εκείνων των ημερών τελικά έλαβε και απόφαση κατά της συγκέντρωσης των νεοναζί.

Και ο Δήμαρχος Στράτος Σαραούδας από τη μεριά του υποστήριξε πως τη στιγμή που «όλη η Ελλάδα είναι συντεταγμένα κατά του φασισμού, δεν μπορούμε κι εμείς παρά να στηρίξουμε το ψήφισμα». Τέλος, από την ψηφοφορία απείχε ο Γιώργος Χρονόπουλος και ο Κώστας Κολοβός, δηλώνοντας πως καταδικάζουν τον φασισμό αλλά διαφωνούν με ορισμένες διατυπώσεις. Λευκό ψήφισε ο Νεκτάριος Γερτοστάθης.