Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ γιατί χτίζουμε αντιρατσιστικές γειτονιές!

Γράφει ο Παναγιώτης Αντωνίου,
υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής με το «Φυσάει Κόντρα»

Το αποτέλεσμα των εκλογών δίνει αέρα σε διάφορες μορφές κι εκδοχές της ακροδεξιάς σε μια περίοδο μάλιστα που έχει προηγηθεί το μεγαλύτερο ναυάγιο-δολοφονία μεταναστών σε ελληνικά χωρικά ύδατα(Πύλος), με σοβαρές ποινικές ευθύνες του λιμενικού, σε μια περίοδο που οι μεταναστευτικές ροές εργαλειοποιούνται και αντιμετωπίζονται ως εχθρός από την ΕΕ-φρούριο και το ελληνικό κράτος .

Μέσα σε αυτό το δύσκολο κοινωνικό πλαίσιο, δεν μπορούμε να αφήσουμε τις γειτονιές μας να γίνουν φυτώρια μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας. Ο ρατσισμός δε χωράει στα σχολεία ,τις γειτονιές μας. Άλλωστε όσες/όσοι ζούμε και δρούμε κοινωνικά και πολιτικά σε περιοχές στα βόρεια/βορειοδυτικά/βορειοανατολικά προάστια, έχουμε πια πλούσια εμπειρία. Δεν ξεχνάμε τις πρόσφατες ακροδεξιές επιθέσεις φασιστικών ομάδων στο Ηράκλειο που προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, χάρη στους μαζικούς φορείς, τα εργατικά σωματεία και το αντιφασιστικό κίνημα να το μετατρέψουν σε προπύργιό τους.

Κόβουμε παντού τα φτερά της ακροδεξιάς! Πρόσφατα στην Αγία Παρασκευή καλύψαμε εθνικιστικά συνθήματα οπαδών του Κασιδιάρη σε τοίχους και κάτω από γέφυρες της πόλης μας. Παράλληλα στεκόμαστε δίπλα σε κάθε μετανάστη-εργάτη που έχει φτιάξει τη ζωή του στη χώρα μας και οι ανάλγητες πολιτικές των κυβερνήσεων θέτουν εμπόδια και γεννούν κινδύνους απέλασης.

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο Άλσος Βεΐκου!

Μέσα από τη στάση και τη δράση μας απλώνουμε το χέρι στο διαφορετικό, χτίζουμε πόλεις αντιρατσιστικές και συμπεριληπτικές για όλες κι όλους, ανοιχτές σε μετανάστες/τριες, αγωνιζόμαστε για γειτονιές χωρίς διακρίσεις. Παλεύουμε μαζί ντόπιοι και μετανάστες για τα δικαιώματα μας, για μια καλύτερη ζωή και πιο δίκαιη κοινωνία.

Φέτος, μετά την απαράδεκτη ανάκληση από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ(προφανώς με τη βοήθεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας) της άδειας διεξαγωγής του 24ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αθήνας, είναι αναγκαίο όσο ποτέ για κάθε αγωνιζόμενο, δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη, για κάθε εργαζόμενο και νεολαίο αλλά και για κάθε εκλεγμένο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να ενισχύσουμε το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ και να αναδείξουμε το διαχρονικό μήνυμά του , στο Άλσος Βείκου 7-8-9 Ιουλίου!