Χωρίς κλιματισμό οι εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών

Αρχές Ιουλίου και ακόμα δεν έχουν τεθεί σε λειτουργεία τα κλιματιστικά στις εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα «κάγκελα» οι φοιτητές, που, λόγω της κατάστασης, αποχωρούν από τα σπίτια τους και ψάχνουν προσωρινές λύσεις διαμονής σε φίλους και συγγενείς.

«Έχουμε φτάσει στα τέλη του Ιούνη και οι εστιακοί ακόμα βράζουμε μέσα στα δωμάτιά μας λόγω της ζέστης και της έλλειψης κλιματισμού», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, ενώ σημειώνουν μεταξύ άλλων:

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο! Η υπομονή μας τελείωσε! Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν! Ειδικά για ΑμεΑ και άτομα με προβλήματα υγείας έχουμε ξεπεράσει πια τα όρια του επικίνδυνου! Οι εργαζόμενοι δουλεύουν μέσα στον καύσωνα δίπλα σε φούρνους και μηχανήματα περιμένοντας ποιος θα είναι ο επόμενος που θα λιποθυμήσει!

Την ίδια ώρα που οι υπεύθυνοι κάθονται στα γραφεία τους με τα κλιματιστικά τους στο τέρμα, εμείς στάζουμε τις ώρες που διαβάζουμε και βασανιζόμαστε να κοιμηθούμε όταν γυρνάμε από τις δουλειές μας.»

ΜΑΤ στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ υποδέχτηκαν τους εστιακούς

Οι εστιακοί φοιτητές πραγματοποιούν αυτή την ώρα κινητοποίηση στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ για να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να λειτουργήσει ο κλιματισμός. Η διοίκηση, όμως, του Ιδρύματος δεν έδειξε και τις καλύτερες προθέσεις διαλόγου καθώς τους φοιτητές υποδέχτηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ, παραταγμένες στην είσοδο του κτιρίου.

Χωρίς κλιματισμό οι εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών