Αντιπολεμικό συλλαλητήριο της Κ.Ο. Αττικής του ΚΚΕ στο Σύνταγμα

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει η Κ.Ο. Αττικής του ΚΚΕ στο Σύνταγμα με κύριο αίτημα να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, με σύνθημα «Καμία στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων! Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Η ελπίδα στην πάλη του λαού!». Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση – κάλεσμα της Κ.Ο. Αττικής του ΚΚΕ έχει ως εξής:

Όλοι και όλες στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα! Συναγερμός!

– Αποστολή φρεγάτας και προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας…

– 7 δισ. τον χρόνο για ΝΑΤΟικές ανάγκες και δαπάνες…

– F-35 συνολικού κόστους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων…

– 50 δισ. από κονδύλια της ΕΕ για όπλα και πυρομαχικά στην αντιδραστική κυβέρνηση του Ζελένσκι…

– Επικίνδυνες “διευθετήσεις” στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο για τη διατήρηση της ΝΑΤΟικής συνοχής…

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί ένα μεγάλο ΟΧΙ στη μετατροπή της χώρας μας σε “αιχμή του δόρατος” στους ιμπεριαλιστικούς δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Τώρα να ακουστεί το μεγάλο ΝΑΙ στο δικαίωμα να ζούμε ειρηνικά, με αλληλεγγύη με τους άλλους λαούς, νοικοκύρηδες στον τόπο μας.

Ο λαός έχει τη δύναμη να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, για να μπει τέλος στον σάπιο κόσμο των πολέμων! (…)

Έξω τώρα από το μακελειό! Απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους!

  • 2 χρόνια ο πόλεμος και το μακελειό συνεχίζεται στην Ουκρανία ανάμεσα σε ΝΑΤΟ – ΕΕ – ΗΠΑ και Ρωσία…
  • Σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ – ΕΕ…
  • Ανταγωνισμοί στη Μέση Ανατολή, στην Ερυθρά Θάλασσα, στην Ανατ. Μεσόγειο…
  • Ενταση σε άλλα σημεία του πλανήτη.

Όλα αυτά προμηνύουν νέες, πιο γενικευμένες συγκρούσεις, ενώ επιταχύνεται η κούρσα για την πρωτοκαθεδρία στο παγκόσμιο άρμα του καπιταλισμού ανάμεσα σε ΗΠΑ – Κίνα.

Αυτός είναι ο κόσμος “της ειρήνης και της ευημερίας” που υπόσχονταν τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που μόνο ασφάλεια δεν φέρνει για τον λαό.

Μόνο ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Ελλάδας ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους, στον πρόσφατο 5ο Στρατηγικό Διάλογο, που εγκαινίασε το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επικλήσεις στη λεγόμενη “πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική”, στη χάραξη “αυτόνομης πολιτικής της ΕΕ”, το μόνο που σηματοδοτούν είναι η μεγαλύτερη εμπλοκή στα ευρωατλαντικά παζάρια μεταξύ των ιμπεριαΛΗΣΤΩΝ. (…)

Το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και αναδεικνύει τις σύγχρονες διεκδικήσεις και ανάγκες του εργαζόμενου λαού.

  • Να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα. Να ακυρωθεί η απόφαση για αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα και της χρησιμοποίησης του Στρατηγείου της Λάρισας.
  • Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία.
  • Κανένας Ελληνας αξιωματικός και στρατιώτης έξω από τα σύνορα.
  • Να κλείσουν τώρα οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Τώρα με το ΚΚΕ!

Για να δυναμώσει η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση και αντεπίθεση. Ο λαός έχει τη δύναμη και μπορεί να τη δείξει, στον δρόμο του αγώνα για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, κρατώντας το τιμόνι της εξουσίας στα δικά του χέρια, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες.

Γιατί τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και τα κέρδη των λίγων είναι ασυμβίβαστα. Γιατί η μόνη πραγματική διαχωριστική γραμμή είναι: ‘Η με το κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ή με τον εργαζόμενο λαό και τις ανάγκες του!

Γιατί η οριστική λύση βρίσκεται στην ανατροπή του κόσμου της εκμετάλλευσης και των πολέμων, βρίσκεται στην κοινωνία της πραγματικής λαϊκής ευημερίας, της αλληλεγγύης, της φιλίας των λαών, της ειρήνης, τον σοσιαλισμό!

Βαδίζουμε μαζί τον δρόμο της ανατροπής, μέχρι τη νίκη του λαού!