Ανδ.Βασιλόπουλος: Απαράδεκτη η «ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ» της ρύπανσης από τα αεροσκάφη με αντισταθμιστικά οφέλη από το αεροδρόμιο

Από το γραφείο τύπου της “Δύναμης Ανάπτυξης” εκδόθηκε η παρακάτω ανάπτυξη:

Ομολογία συνθηκολόγησης με το αεροδρόμιο και τις αεροπορικές εταιρείες αποτελεί το χθεσινό Δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής Μπουρνούς. 

Δεν ντρέπονται να ανακοινώσουν υπερηφάνως στους πολίτες ότι «ανταλλάσσουν» τη ρύπανση, την ηχορύπανση και τον κίνδυνο από ενδεχόμενη πτώση αεροσκάφους μέσα στην πόλη, με ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΗΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ.

Κύριε Μπουρνούς, η αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει» που επικαλείστε στο Δελτίο Τύπου σας, δε σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα ως διοίκηση να αφήνετε μια εταιρεία να ρυπαίνει αρκεί να σας δίνει κάποια χρήματα.

Ακόμα και εάν το αεροδρόμιο και οι αεροπορικές εταιρείες δεχθούν την πρόταση Μπουρνούς και «αγοράσουν» την σιωπή του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου (την οποία είχαν εξασφαλίσει στην επί 7 χρόνια διοίκηση Μπουρνούς), εμείς δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε.

Σταθερή μας διεκδίκηση η αποφυγή νυχτερινών πτήσεων πάνω από την πόλη, η απαγόρευση απογειώσεων – προσγειώσεων βαρέων αεροσκαφών κατά τα προστατευτικά ωράρια, η άμεση στροφή των αεροσκαφών προς το θαλάσσιο χώρο για την αποφόρτιση της Ραφήνας από τον συνεχόμενο θόρυβο και για την αποφυγή  πτώσης αεροσκάφους στην πόλη της Ραφήνας.

Είναι αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση μας, ως η επόμενη Δημοτική Αρχή, να πιέσουμε με κάθε τρόπο, σε Ελληνικά ή Ευρωπαϊκά κέντρα και δικαστήρια, να τηρούνται οι διεθνείς Νόμοι πτήσεων (όπως στα άλλα αεροδρόμια) και να μην υπάρχουν αδικίες σε βάρος του Δήμου μας και των δημοτών μας.