Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό – Ανοίξτε ένα παράθυρο στην ειρήνη

Ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό:

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό επιβάλλεται περισσότερο από ποτέ να στηρίξουμε τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα, τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης, επιστροφή των ισραηλινών ομήρων, και επανεκκίνηση των συνομιλιών για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, στη βάση των συνόρων του 1967 με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους.

Οι απόλυτα καταδικαστέες τρομοκρατικές επιθέσεις και απαγωγές της Χαμάς εις βάρος αμάχων, δεν μπορούν να αμαυρώσουν τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και της Παλαιστινιακής Αρχής για ελευθερία και τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και δημοκρατικού κράτους.

Ο φαύλος κύκλος των ισραηλινών επιχειρήσεων, που οδηγούν στο θάνατο χιλιάδες αμάχους, δεν μπορούν να αποτελούν μέρος της λύσης του προβλήματος και δεν προωθούν την ειρήνη στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό εκφράζουμε τη στήριξή μας στους αγώνες των δημοκρατικών, προοδευτικών, αριστερών ισραηλινών δυνάμεων για τερματισμό του πολέμου και της κατοχής και καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να συντονιστεί με τις κυβερνήσεις Γαλλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας για την άμεση κατάπαυση των πολεμικών επιχειρήσεων.