Αιγάλεω: Λουκέτα και σεκιούριτι στο 9ο Δημοτικό

Αιγάλεω: Πάλι στο δρόμο οι μαθητές του 9ου Δημοτικού

Λουκέτα και σεκιούριτι αντίκρυσαν σήμερα το πρωί οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Αιγάλεω καθώς η δημοτική αρχή προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας του σχολείου μετά το εξώδικο των ιδιοκτητών. Έτσι οι μαθητές του σχολείου βρέθηκαν σήμερα στο δρόμο ενώ οδηγούνται ξανά στη συστέγαση με το 14ο Δημοτικό.

«Αντί να συζητούμε για τη βελτίωση και την ανάπτυξη της Παιδείας στον τόπο μας, μιλάμε για συρρίκνωση. Ντροπή!» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ένωση Γονέων της πόλης. Ανέφερε αναλυτικά τα παρακάτω:

Η Ένωση Γονέων καταγγέλλει το διαχρονικό ναυάγιο των Διοικήσεων του Δήμου, και της εποπτεύουσας Πολιτείας, που έχει ως δραματική συνέπεια το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω να βρίσκεται και σήμερα πάλι ανέστιο, χωρίς σχολικό κτήριο, μετά από τόσο χρόνια λειτουργίας και εναλλαγές Δημοτικών Διοικήσεων, ενώ υπήρχαν εναλλακτικές δυνατότητες.

Αν και οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεσμεύουν τη Διοίκηση για την διασφάλιση λειτουργίας του σχολείου στο κτήριο που στεγάζεται, τελικώς οι απαιτούμενες ενέργειες δεν υλοποιήθηκαν με τραγική συνέπεια το σημερινό λουκέτο στην πόρτα του σχολείου!

Σήμερα, στο δημιουργημένο αδιέξοδο του «ναυαγίου» σχετικά με το κτήριο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, «προτείνονται λύσεις» σαφώς κατώτερες της Παιδείας που θέλουμε και αξίζουν τα παιδιά μας.

Αντί να συζητούμε για τη βελτίωση και την ανάπτυξη της Παιδείας στον τόπο μας, μιλάμε για συρρίκνωση. Ντροπή!

Δεν μας περισσεύει κανένα σχολείο και η προοπτική συγχώνευσης ή μετεγκατάστασης ή απογευματινής λειτουργίας, υποβαθμίζει το Σχολείο, πόσο μάλλον την Παιδεία που δικαιούνται τα παιδιά μας!