Αγαπούλα, την κουκούλα!

Σε καταδότες με ή χωρίς κουκούλα μετατρέπονται οι πολίτες

Του Απόστολου Ντάλλα*

Πέρα από την εξαϋλωση των μικρομεσαίων μέσω της φορολογίας, η κυβέρνηση προσπαθεί παράλληλα να οδηγήσει τους πολίτες στην κατάσταση του άγριου θηρίου.

..

Με την περιλαμβανόμενη στο υπό διαβούλευση φορολογικό νομοσχέδιο διάταξη του άρθρου 24 παρ.3-9 νομοθετείται ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ από ατομικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα, η οποία συναρτάται με την επιβολή προστίμου και το ύψος της αξίας της συναλλαγής για την οποία έγινε η καταγγελία, δίνοντας επιπροσθέτως την νομοθετική εξουσιοδότηση στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, να διευρύνει με απόφασή του το πεδίο εφαρμογής της χρηματικά επιβραβευόμενης καταγγελία.

..

Είναι μία εντελώς ΑΝΗΘΙΚΗ ρύθμιση που έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές του πολιτισμού και του ήθους μας, καθώς δημιουργεί μια απαράδεκτη κουλτούρα της “κουκούλας”.

..

Εισάγει νέα ήθη στον δημόσιο βίο, εκμαυλίζει τους πολίτες και προάγει την λογική του “ρουφιάνου”.

..

Εγκαθιδρύεται η μετάλλαξη του πολίτη σε θηρίο, επιβάλλοντας συνθήκες αρένας και όχι κοινωνίας.

..

Είμαστε φορείς ενός πολιτισμού που έρχεται απο μακρυά και διέπεται απο τις αρχές της συλλογικότητας καί της αλληλεγγύης.

..

Όσοι συνειδητά αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο μας ως κληρονόμοι και συνεχιστές αυτής της μακραίωνης παράδοσης θα είμαστε απέναντι σε αυτές τις επιδιώξεις.

..

ΔΕΝ ΘΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΆ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ.

Ο Απόστολος Ντάλλας είναι λογιστής – φοροτεχνικός