Αγ. Παρασκευή: Παράταση 40 ημερών για το νέο δημαρχείο – Στα όρια το έργο (vid)

Μέχρι τις 31/05 παρατείνεται η προθεσμία για την ολοκλήρωση νέο δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής με το μέλλον του έργου να παραμένει άγνωστο. Με μήνυμά του ο Δήμαρχος, Γιάννης Μυλωνάκης, χαρακτήρισε ως «έμπρακτη βούληση» της Περιφέρειας Αττικής την παράταση των 40 ημερών για την ολοκλήρωση του έργου.

«Θέλω να πιστεύω ότι η περιφέρεια θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να υποχρεώσει τον εργολάβο να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις», είπε σχετικά με την παραπάνω απόφαση. Σημείωσε πως είχε «προειδοποιήσει από τον Δεκέμβριο του ‘22 ότι το έργο κινδυνεύει να μείνει ανολοκλήρωτο με αποτέλεσμα η πόλη να αποκτήσει άλλη μία μαύρη τρύπα». Τόνισε ότι «ο Β. Ζορμπάς τότε είχε δεσμευθεί στον εργολάβο ότι θα βρει χρηματοδότηση το οποίο και δεν πέτυχε», κάνοντας λόγο για «σωρεία λαθών και ανεπίτρεπτων καθυστερήσεων των προηγούμενων διοικήσεων», ενώ υποστήριξε πως το έργο, που έχει σταματήσει εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχει ολοκληρωθεί μόλις κατά 20%.

Εξέφρασε την άποψη πως οι προηγούμενες διοικήσεις θα έπρεπε να έχουν πράξει όπως ο Δήμος Χαλανδρίου που ανέλαβε το έργο του νέου δημαρχείου με ίδιους πόρους. Φυσικά αυτό θα σήμαινε πως ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα έπρεπε να έχει επωμιστεί και ένα πολύ υψηλό κόστος για να προχωρήσουν οι εργασίες.

Υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής και το μόνο που μπορεί να κάνει ο Δήμος είναι να πιέσει για την ολοκλήρωση, ενώ υποστήριξε πως ο Περιφερειάρχης, Νίκος Χαρδαλιάς, έχει αντιληθφεί το δίκαιο του αιτήματος. «Οι συζητήσεις δεν θα είναι εύκολες καθώς οι απαιτήσεις του εργολάβου είναι πλέον υψηλότατες», πρόσθεσε όμως.

Τέλος, ενημέρωσε πως έχει καλέσει σε συνάντηση τους επικεφαλής των παρατάξεων την Παρασκευή 19 Απριλίου για να συζητήσουν για τις εξελίξεις, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ν. Χαρδαλιάς δέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου να επισκεφθεί την πόλη για να γίνει παραπάνω ενημέρωση.