“Διαβούλευση” με 6 άτομα!

Η διαβούλευση για το ΣΒΑΚ έγινε η αιτία για την παρακάτω ανακοίνωση του Στέφανου Γατσούλη:

..

Η πρόσφατη διαβούλευση που οργάνωσε ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) είναι έμπρακτη απόδειξη πώς αντιλαμβάνεται η διοίκηση Τομπούλογλου τη δημοκρατία.


Στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ προβλέπονται αλλαγές οι οποίες θα επηρεάσουν καθοριστικά την κίνηση στην πόλη, άρα τη συνολική καθημερινότητα των κατοίκων της.
.

Όπως προβλέπει ο νόμος – και επιτάσσει η λογική – όλο αυτό το σχέδιο περνά μέσα από μία σειρά διαβουλεύσεων με τους πολίτες.
.

Η πρόσφατη τρίτη διαβούλευση ήταν εξαρχής “σημαδεμένη” για να μην έχει συμμετοχή του κόσμου: Έγινε ημέρα εργάσιμη, στις 10:00 το πρωί!

Το αποτέλεσμα; 6 άνθρωποι της δημοτικής αρχής και απούσα ολόκληρη η κοινωνία της πόλης.
.
Στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, ως ειρωνία ίσως, ανέφερε οτι η άποψη των τοπικών φορέων και των πολιτών είναι καθοριστική!
.

Γι αυτό φρόντισε να μην υπάρχει κανένας στη διαβούλευση!
.
Είναι σαφές ότι η εξέλιξη του Σ.Β.Α.Κ. συμβαίνει εν κρυπτώ, εν αγνοία της κοινωνίας, η οποία θα δει ένα πρωί να μπαίνουν σήματα στους δρόμους που αλλάζουν την κίνηση, θα γίνονται μονοδρομήσεις και πεζοδρομήσεις, για τις οποίες δεν θα έχει ερωτηθεί.

Είναι,δε, πολύ πιθανό όλο αυτό να γίνεται για το συμφέρον κάποιων λίγων, που έχουν τις “άκρες”.
..
Η “Σύγχρονη Πόλη” είναι υπέρ της ανοιχτής διαβούλευσης, η οποία οργανώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή πολιτών και φορέων.
..

  • Καλούμε τη διοίκηση του κ. Τομπούλογλου αναθεωρήσει τη στάση της και να οργανώσει τη συζήτηση για το Σ.Β.Α.Κ. με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχει την μέγιστη συμμετοχή της κοινωνίας.
  • Καλούμε την κοινωνία να ενεργήσει πριν να έχουμε “τελεσμένα”, για να μην τρέχει εκ των υστέρων να ανατρέψει τα γεγονότα.

Στέφανος Γατσούλης

Επικεφαλής “Σύγχρονη Πόλη”