Ζητάνε και πυρηνικά οι Γερμανοί! - EKFRASI.net

Ζητάνε και πυρηνικά οι Γερμανοί!

Η χώρα που ξεκίνησε δύο παγκοσμίους πολέμους ζητά να έχει πρόσβαση στα γαλλικά και βρετανικά πυρηνικά όπλα! Αυτό εξέφρασε ο βουλευτής του κυβενρητικού CDU/CSU Γενς Σπαν.

Σε αντάλλαγμα, το Βερολίνο θα μπορούσε να συνεργαστεί με το Παρίσι και το Λονδίνο για τον εκσυγχρονισμό των οπλοστασιών τους, δήλωσε στην εφημερίδα FAZ. Κάνουν και παραχωρήσεις δηλαδή!

Αυτή η απαίτηση περιγράφει την άφρονα πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει κάνει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας στρατηγική επιλογή της: Βομβαρδίζουν το Ιράν (το οποίο απειλείται επί χρόνια από Ισραήλ και ΗΠΑ) μη τυχόν και αποκτήσει πυρηνικά και αποδέχονται τον επανεξοπλισμό της Γερμανίας, εως και την πρόσβασή της σε πυρηνικά!

Ο Σπαν, ο οποίος ηγείται της κοινής κοινοβουλευτικής ομάδας CDU/CSU, έχει αναδειχθεί ως ένθερμος υποστηρικτής ενός συστήματος πυρηνικών όπλων σε επίπεδο ΕΕ.

«Χρειαζόμαστε… μια ικανότητα αποτροπής σε ευρωπαϊκό επίπεδο… μαζί με τους Γάλλους και τους Βρετανούς», δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, υποστηρίζοντας ότι τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στην Ευρώπη δεν επαρκούν πλέον.

Ο βουλευτής, πρώην ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, δήλωσε ότι η συζήτηση για το θέμα «θα γίνει μόνο εάν η Γερμανία το προωθήσει». Υποστήριξε ότι το Λονδίνο και το Παρίσι θα μπορούσαν να διατηρήσουν τον μεγαλύτερο έλεγχο των πυρηνικών τους οπλοστασίων (σ.σ. πάλι καλά!), ενώ το Βερολίνο θα μπορούσε να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού.

Τον Ιούλιο, ο Spahn μίλησε επίσης για την ανάγκη «να μιλήσουμε για γερμανική ή ευρωπαϊκή [πρόσβαση] στα πυρηνικά οπλοστάσια της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας» υπό το πρίσμα αυτού που αποκάλεσε «απειλή» που προέρχεται από τη Ρωσία. Τα έθνη χωρίς πυρηνική αποτροπή θα «γίνουν πιόνια στην παγκόσμια πολιτική», υποστήριξε.

Επικαιρότητα

Ηλ. Μπάρμπας: Θα κάνει views η ΕΚΦΡΑΣΗ! (vid)

Ηλ. Μπάρμπας: Θα κάνει views η ΕΚΦΡΑΣΗ! (vid)

Την τιμητική της είχε η ΕΚΦΡΑΣΗ από τον Ηλία Μπάρμπα στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής για τον προϋπολογισμό. Πριν ξεκινήσει την τοποθέτησή

Ορίστηκαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Νέας Ιωνίας για το 2026

Νέα Ιωνία: Αυτοί είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι

Αλλαγές «χαρτοφυλακίων» και ανανεώση στις αντιδημαρχίες του Δήμου Νέας Ιωνίας προκύπτουν από την απόφαση του Δημάρχου, Παναγιώτη Μανούρη. Ν. Αργυρόπουλος, Ερ. Βλαχαντώνη, Δ. Καρβουνιάρης, Αλ.

Κατά του αναψυκτηρίου στην πλ. Μανδηλαρά ο Δ. Δημητρόπουλος (vid)

Τα ψήφισε όλα ο Δ. Δημητρόπουλος

“Ανέκρουσε πρύμναν” ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δημητρόπουλος στην “βουβή” αντιπαράθεση με τον Νίκο Μπάμπαλο, η οποία υπόβοσκε περισσότερο από έναν χρόνο. Στην πιο σημαντική στιγμή