Υπόθεση Κολωνού: Απαγόρευσαν στη 12χρονη να βλέπει τη μητέρα της

«Κραυγή απόγνωσης» εκπέμπει η θεία της 12χρονης για την ψυχολογική κατάσταση του παιδιού, την ίδια στιγμή που ο εισαγγελέας φυλακών της απαγόρευσε να βλέπει τη μητέρα της! «Το παιδί μου ανέφερε κλαίγοντας: “Θεία δεν αντέχω άλλο να ζω“», δήλωσε χαρακτηριστικά.

12χρονη Κολωνός: Συγκέντρωση στις φυλακές για την αποφυλάκιση της μητέρας

«Αμφισβητούν την εισήγησή μου που λέω πόσο πολύ θέλει το παιδί να δει τη μάνα του και τη ζητά. Λες και ξέρουν καλύτερα από όλους εμάς που το έχουμε και βλέπουμε πόσο υποφέρει μακριά της. Αμφισβητούν την ίδια τη φωνή της 12χρονης που φωνάζει με όλη της την ψυχή πόσο θέλει να είναι μαζί με τη μητέρα της και πως δεν έχει καμία σχέση με όσα την κατηγορούν» είπε η θεία της 12χρονης στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα».

Η θεία της πρόσθεσε ακόμα: «Το έχουν λυγίσει. Αντί να σταθεί η Πολιτεία δίπλα του, συμπεριφέρονται σαν να φταίει εκείνο. Το παιδί μου ανέφερε κλαίγοντας: “Θεία δεν αντέχω άλλο να ζω”. Φοβάμαι μήπως κάνει κακό στον εαυτό της. Η 12χρονη είναι μόνη της».

Ακούστε όσα είχε δηλώσει η δικηγόρος της 12χρονης Ασπασία Ταραχοπούλου σε συνέντευξη στο Ράδιο Πάντειον και τη «Γραμμή του Ορίζοντος».

Η δικηγόρος της Ασπασία Ταραχοπούλου σημείωσε ότι η νεαρή νιώθει ότι τιμωρείται. Εξήγησε ότι η αιτιολογία για την απαγόρευση είναι μόνο προφορική. Ο εισαγγελέας είπε ότι έχει αφαιρεθεί η γονική μέριμνα και είναι θύτης. Η κα Ταραχοπούλου, όμως, τόνισε ότι η μητέρα δεν έχει καταδικαστεί και πως δεν υπάρχει κανένα νομικό έρεισμα για να απαγορεύεται η φυσική επικοινωνία του παιδιού με τη μητέρα. «Μέχρι τετάρτου βαθμού συγγένειας ένας κρατούμενος μπορεί να δέχεται επισκέψεις», ξεκαθάρισε.